- Den beste manageren jeg har hatt

Jamie Carragher anser Gerard Houllier, i hvert fall i franskmannens tre første år på Anfield, som den beste manageren han har jobbet med. Tror på god mottagelse mandag.

Gerard Houllier returnerer til Anfield for første gang i konkurransesammenheng når han tar med seg sitt Aston Villa på mandag.  I Liverpool vant Houllier ligacupen, FA-cupen og UEFA-cupen i 2001, samt ligacupen i 2003.  I tillegg ble det triumfer i Charity Shield og UEFA Super Cup. Høsten 2001 måtte han hjerteopereres, men var tilbake i jobb allerede mot Roma i mars 2002.

- Han kom for tidlig tilbake. Jeg tror han vil si det selv nå at det trolig hadde vært bedre å vente til slutten av sesongen. Det var bare hans entusiasme for fotball. Det hjalp ham ikke den sommeren da ha tok visse beslutninger (kjøpene av Diouf, Diao og Cheyrou), men i de første tre eller fire årene var han den beste manageren jeg har hatt, sier Jamie Carragher ifølge Liverpoolfc.tv.

- Han var ikke så mye trener, han var manager. Han var fantastisk på lagmøtene til å få giret oss opp til kampen, få alle til å stå sammen og til å skape lagånd.

- Han fikk oss tilbake på kartet i Europa med UEFA-cupen i 2001. Han var også den første manageren som fikk oss til Champions League.

- Trippelen i 2001 er definitivt undervurdert. Den sesongen var utrolig. Å vinne et trofé er stort. Å vinne tre? Det var ikke bare finalen. Du har kvartfinalene og semifinalene, det var alle enorme kamper. Alt var på kniveggen. Tapte du en kamp, så ramlet alt sammen.

- Det var signeringer som ikke slo til, men se på Sami Hyypiä, hvilken signering det var. Markus Babbel, Didi Hamann, Stephane Henchoz, Gary Mac – disse signeringene. Se på hva Heskey gjorde i trippelsesongen. Se på måten han gjorde meg og Danny Murphy til bedre spillere. Han brakte Steven Gerrard frem.

Carargher mener trippeltriumfen er en større bragd enn Champions League-seieren i Istanbul.
- Det er faktisk en bedre prestasjon enn Istanbul. Istanbul som en enkelbegivenhet vil aldri bli slått, men noen vinner Champions League hvert år. Å vinne tre cuper på en sesong, det er noe som ikke skjer så ofte, ikke bare i Liverpool, men overalt.

Spillerne Houllier hentet var også viktige i Istanbul.
- Ikke misforstå - spillerne og Rafa, det var vårt lag. Men mange av spillerne Gerard brakte frem spilte en stor rolle i Istanbul. Han må få noe ære for det.

- Når en manager drar, er det fordi det ikke har gått så bra mot slutten. Det var det samme med Rafa Benítez nylig. Men Gerard forlot vinnere på laget. Han arvet ikke et lag med vinnere.

- Selv om laget ikke spilte så bra, så var det spillere som viste hvordan man skulle vinne trofeer. Jeg, Sami, Stevie, Michael, Didi, John Arne Riise - alle disse spillerne hadde spilt i store finaler. Det gjorde Rafa Benítez’ jobb lettere da han kom. Han hadde spillere som viste hvordan man vant.

Jamie Carragher spilte sin 650.kamp for Liverpool mot West Ham i forrige måned, og bare fire spillere har flere kamper for Anfield-klubben enn visekapteinen.
- Klubben og laget han kom til var kanskje på den gamle måten: gikk ut og drakk og nøt seirene. Han satte en stopper for det. Han beviste at det var riktig med sin suksess de første sesongene.

- Da vi vant "The Treble" i 2001, gikk det opp et lys for oss. Etter FA-cupfinalen fikk ingen lov til å drikke selv om vi hadde vunnet. Vi gikk så hen og vant UEFA-cupfinalen. Alt dette utgjorde en forskjell.

- Faktum er at jeg spiller ennå. Se på Danny Murphy, Stevie, Michael Owen og Heskey. Alle disse spillerne fra den tiden spiller fortsatt og er rundt 30 år eller mer. Mye av det er grunnet manageren.

- Det ville trolig ikke ga vært mulig uten rådene han ga meg utenfor banen. Han var en som kom inn akkurat etter Arsene Wenger og revolusjonerte engelsk fotball i måten man skulle ta vare på seg selv.

- Han har hatt den største innflytelsen på min karriere grunnet det jeg vant med ham, hvordan han påvirket meg som spiller og hva han tilførte utenfor banen.

Selv nå til dags har Carragher kontakt med Gerard Houllier.
- Han sendte meg en melding om skulderen. Jeg snakket med ham på telefon om hvordan jeg skal komme tilbake og ulike ting. Han har gitt meg mye støtte her, noe jeg setter pris på.

Carragher forventer at Houllier får en god mottagelse på mandag.
- Jeg forventer en flott mottagelse for det han gjorde og også for det han gjennomgikk. Han fikk i prinsipp hjerteattakk fordi han la ned så mye arbeid i forsøk på å få Liverpool tilbake i troppen.

- Han er manageren som jeg vant 70 eller 80 prosent av trofeene mine med. Han er en jeg kommer godt overens med og jeg ville like å se ham gjøre det bra, men selvsagt ikke på mandag.