- Dette kan ikke gå galt igjen

Supporterunionen Spirit of Shankly og ShareLiverpoolFC (SOS-SL) krever overfor bankene og klubbens styre at det konsortiumet som får tilslaget til å kjøpe Liverpool FC vil handle i klubben og supporternes interesse.

Liverpool går mot et eierskifte, og Spirit of Shankly og ShareLiverpoolFC ber innstendig om at klubbens eiere og bankene kalrer å skafef de rette eierne til Liverpool FC.
- Supporternes interesse for Liverpool FC må vurderes i denne prosessen. Eventuelle nye eiere må være klar over at klubbens kommersielle verdi er direkte knyttet til dens globale supporterbase, som sørger for at varemerket, varehandel og sponsormuligheter eksisterer i klubben, uttaler talsmann for SOS-SL til Liverpool Echo.

- Eventuelle ytterligere brudd i forholdet mellom klubbens eiere og dens tilhengere vil påvirke eiernes evne til å realisere Liverpools kommersielle potensial, og dermed dens evne til å konkurrere på høyeste.

SOS-SL har en supporterbase på 50000 og har allerede ikke-bindende avtaler om £35M som kan brukes til oppkjøp av klubben. I september håper de å få samlet dette i en kredittunion. Det antas at fanbasen kan komme opp i 350000 personer og vil da være kapabel til å investere £175M i LFC, enten som en majoritetsinvestor eller som en del av et konsortium.
- Vi har ikke kommet med noe formelt bud på LFC, men vi har vært i kontakt med Barclays Capital for å registrere vår interesse for å investere i klubben, sier en talsmann for SOS-SL

SOS-SL krever at nye eiere sletter gjeld, finner passende kapital til bygge av nytt stadion og har midler til å kjøpe spillere så LFC kan konkurrere på høyeste nivå.
- Med den økonomiske dynamikken i å drive en fotballklubb, og spesielt behovet for årlige spillerkjøp, mener SOS-SL enhver genuin investor er mer sannsynlig å søke avkastning på investeringen til slutt istedenfor å søke betydelig årlig avkastning, og bør være villig til å samarbeide med organiserte fans som ønsker å tilføre ytterligere egenkapital til klubben.

- Den langsiktige fremtiden til denne fotballklubben, så vel som investeringen, er helt avhengig av godvilje og støtte fra fansen. Den forrige beslutningen om eierskapet til Liverpool FC viste seg å være de mest katastrofale i klubbens historie. Vi har ikke råd til å få dette galt igjen .

Gruppen sier Hicks og Gillett har som overordnet mål å selge klubben til høystbydende for å trekke seg ut med en så stor fortjeneste som mulig.
- Det vil ikke være til beste for klubben eller fansen om det nye investorkonsortiet har utilstrekkelige med etter overtagelse,  og derfor sitte med utilstrekkelige midler for å oppnå klubbens minimumsforventninger: investering i nytt stadion og midler til laget slik at LFC å konkurrere på høyeste nivå både innenlands og i Europa.

Gruppen har også bedt Royal Bank of Scotland og regjeringen å sørge for at LFC velger det mest egnede investorkonsortiet.