- Eierne kan ikke blokkere salg

Martin Broughton sa på dagens pressekonferanse at eierne ikke kunne blokkere et salg av klubben. Hevder Tom Hicks og George Gillett ikke har satt noen prislapp på klubben. Trenger ikke selge spillere. Kenny Dalglish var aldri et alternativ for styret. Oppdatert.

Martin Broughton var tilstede med Liverpool FC sin nye manager Roy Hodgson på dagens pressekonferanse. Han har selv ikke pratet med Torres, Gerrard eller Mascherano om ansattelsen av manageren. Klubben behøver ikke selge spillere i sommer.

- Hodgson ble ikke valgt fordi han er engelsk - han ble valgt fordi han er den beste mannen for jobben. Jeg har personlig ikke pratet med noen av våre nøkkelspillerne, men samtaler har funnet sted, og gir oss grunn til å være optimistiske.

- Jeg vet det går rykter om at klubben må selge spillere, og jeg vil gjenta at de ikke er til salgs. Vi trenger ikke pengene. Vi har intet ønske eller behov for å selge spillere for å betale gjelden.

Martin Broughton er ansatt i Liverpool FC av George Gillett og Tom Hicks for å få solgt klubben. På pressekonferansen hvor Roy Hodgson ble presentert som klubbens nye manager fikk han naturlig nok spørsmål om hvordan det går med salget. Hicks har flere ganger blitt sitert på at han vil kreve 600-800 millioner pund for klubben, men Broughton sier dette er en auksjon, og at det ikke er slik det fungerer.

- Eierne kan ikke blokkere salget. Jeg leser for ofte om summer i mediene, ofte i forbindelse med Tom Hicks sitt navn, og jeg vil gjøre det klart at det ikke er noen viss sum - dette er en auksjon. Vi vil gå i forhandlinger med den vi anser som den beste kjøperen. Den beste kjøperen vil ikke nødvendigvis bety den som byr mest - for dette handler om mer enn bare penger.  Det handler om stadion, om spillerne, og alt i sammen. Når vi har vært gjennom den prosessen vil den beste kjøperen kjøpe klubben.

Broughton skal ha antydet at klubben kan være solgt i august. Han gjorde det også klart at Kenny Dalglish aldri var et alternativ for styret, selv om han ønsket seg jobben. Hodgson var alltid førstevalg, og en av to kandidater som ble intervjuet om jobben i helgen.

- Det er flere interesserte parter, men det har ikke blitt satt noen tidsfrist. Vi tenker den første runden med bud vil komme mot slutten av juli, men det er bare første del av prosessen. Vi håper, og kan ikke si noe sterkere enn det, at en avtale kan bli gjort mot slutten av overgangsvinduet.

- Det har ikke kommet noen bud på dette tidspunktet. Ingen bud har blitt avslått, og jeg ville ikke forventet at noen ville blitt det på dette tidspunktet.

- Vi så aldri på Kenny Dalglish som en kandidat, og vi forklarte han dette. Kenny ønsket seg jobben selv, men vi fortalte han at han aldri var noen kandidat.