- En Liverbird kan bli det neste

Raul Meireles tror han kan etablere seg hurtig hos Liverpool og i Premier League, og ser ikke bort i fra at en Liverbird vil bli det neste som pryder hans sterkt tatoverte kropp.

Det vil være tid for å reise seg for Liverpool mot Sunderland på lørdag, etter smertefulle tap mot Manchester United og Northampton. En av dem som etter alle solemerker vil være med fra start på Anfield vil være Raul Meireles, sommerens dyreste røde kjøp. Hvorvidt han vil spille sammen med Christian Poulsen sentralt, eller foran Steven Gerrard, gjenstår å se. På Old Trafford hadde han også en bra periode ute på høyrekanten, men det vil uansett være viktig for Roy Hodgson og Liverpool at den 27-årige portugiseren etablerer seg nærmest umiddelbart.

- Jeg er en to touch fotballspiller, sier Meireles til LFC Weekly. – Jeg liker å angripe fra midtbanen og arbeide hardt for laget gjennom å løpe og skape rom for andre spillere.

Med skjeggstubb, fargerike klær og tatoveringer er han en kul kar utenfor banen. – Hver eneste tatovering jeg har representerer en forskjellig person i mitt liv, kan Raul fortelle. – Jeg fikk min første da jeg var 18 og for å markere mitt forhold med min kjæreste. Hun er nå min kone.

- Jeg har for eksempel en drage på tvers over ryggen. Et av kallenavnene til Porto er “dragene”, så jeg tenkte det ville være riktig å vise dem respekt ved å markere det på min kropp. En dag, vil jeg gjerne ha en Liverbird. Kanskje på brystet (slik det er i sangen), men jeg vet ikke om det er plass der lenger (he-he).

- Jeg var ikke i tvil om at jeg ønsket meg til Liverpool da jeg hørte at de var interessert, og min kone og jeg ble fort enige om at dette var noe vi ville. Jeg tror jeg er voksen nok nå til å kunne slå meg ned her uten problemer. Jeg har en etablert familie som er til stor støtte, noe som gjør alt enklere og som jeg tror en kan se i mitt spill.

Meireles forteller at han allerede har flyttet inn i et hus på Merseyside sammen med sin kone og sin datter, og sistnevnte har begynt på den lokale skolen.

- Jeg har ikke kommet hit på ferie. Jeg ønsker at dette skal bli et hjem for oss alle. I Portugal vet alle om Liverpool. Manchester United har blitt ganske populære de siste årene som følge av Ronaldo, men jeg håper at folk nå vil holde med Liverpool siden jeg er her.