- En nesten perfekt kamp

Dirk Kuyt mener at Liverpool spilte en nesten perfekt kamp i 4-1 seieren over Benfica i går kveld. Nederlenderen berømmer sine lagkamerater.

Dirk Kuyt skryter av sine lagkamerater etter 4-1 seieren over Benfica på Anfield i går kveld.

- Målet mitt var veldig viktig, sier nederlenderen om sin egen innsats.

- Vi visste at Benfica var et godt lag, og de første tjue minuttene spilte de virkelig bra. Vi klarte å beholde fokus, og målet var veldig kjærkomment. Etter det spilte vi en nesten perfekt kamp, uttaler han til uefa.com.

Manager Rafael Benitez beskrev Kuyts scoring som et nøkkelmål.

- Så snart vi hadde gjort det første målet, ble kampen helt åpen. Det medførte at vi fikk mer rom, og kunne bli farligere på kontringer, slår han fast.

I semifinalen møter nå Liverpool Fernando Torres sin gamle klubb, Atletico Madrid.

- Det blir spesielt for Fernando. Han var der i årevis. Det blir utvilsomt en spesiell dag for ham når han skal spille på sin gamle hjemmebane, uttaler Benitez.

Kuyt var også nest sist på Torres sin første scoring for kvelden, da Liverpool gikk opp i 3-0. Men nederlenderen er mer opptatt av å lovprise Lucas Leiva enn å skryte av egen innsats. Brasilianeren gjorde 2-0 og vant ballen på midtbanen i forkant av Liverpools siste mål for kvelden.

- Lucas spilte en stor kamp. Han jobber alltid veldig hardt. Alle vet hva som har skjedd denne sesongen. Ting har ikke alltid gått slik vi har ønsket, men så lenge du kjemper og jobber hardt, vil kvalitetene dine skinne gjennom til slutt. Det var hva som skjedde med Lucas i dag.

Gårsdagens 4-1 seier betyr at Liverpool stoppet Benficas ubeseirede kamprekke på 27 kamper. De røde står nå selv med ni strake seire på Anfield, og Kuyt håper seiersrekken fortsetter mot Fulham på søndag.

- Vi må bare stå på videre. Dette var en god kamp som gir oss et løft og mye selvtillit. Vi har spilt et par gode hjemmekamper på rad nå, og forhåpentligvis kan vi begynne å gjøre det samme på bortebane. Men først har vi Fulham på søndag å tenke på.

Kuyt er også ute på Liverpooolfc.tv og hyller Fernando Torres for hans to scoringer, som gjorde at han er den første i Liverpools historie til å score to mål i fire kamper på rad på Anfield.

- Nesten alle målene var av den høyeste kvalitet. Fernandos første scoring var helt super, og for meg fremstår den som ett av de beste målene denne sesongen. Vi hadde en corner i mot oss, som endte med en flott kontring. Jeg fikk en god pasning fra Yossi, og fikk lagt inn til Fernando som scoret på sedvanlig vis. Jeg var glad for å spille en rolle i den scoringen. Det ga meg nesten samme følelse som om jeg hadde scoret målet selv.

- Når vi spiller bra som lag, og jobber hardt for hverandre, kan man se at vi er et veldig godt lag som er vanskelige å slå.

- Etter at de reduserte, visste vi at de kom til å presse hardt, og at det ville etterlate rom som vi kunne prøve å utnytte. Vi prøvde å beholde fokus, og når du har Fernando på laget trenger du ikke bekymre deg. Han vil alltid gjøre noe spesielt. Han er rett og slett en veldig spesiell spiller, og dette var en stor kveld for oss.

- Nå skal vi møte Atletico Madrid, som er et veldig godt lag, i semifinalen. Det blir en veldig spesiell kamp for Fernando, som skal spille mot sin gamle klubb. Vi er klar over at det blir to nye tøffe kamper, men vi ser frem til de allerede.

- Vi må ta det som det kommer. Vi spiller borte først, og vi må forsøke å gjøre som vi gjorde mot Benfica, nemlig å score et bortemål. Vi prøver alltid å vinne alle kamper vi spiller, og vi reiser til Madrid i et forsøk på å vinne.

Et godt omen for Kuyt & co er kanskje at sist Liverpool slo Benfica 4-1 endte de røde opp som vinnere av Serievinnercupen på hjemmebanen til finalemotstanderen. Det bør gi lavere odds på at Liverpool møter Hamburg i Hamburg 12.mai!