- Et spesielt derby

Sammy Lee mener Merseyside-derbyet er en av de mest spesielle kampene på terminlisten. Det er en meget anspent atmosfære under disse oppgjørene. Blir en vanskelig kamp mot et lag i god form.

Sammy Lee har opplevd å møte Everton både som spiller og trener, og han er derfor godt kvalifisert til å komme men en vurdering av Merseyside-opgjøret.
- Det er en spesiell kamp for alle, og du ønsker alltid å være involvert i et derbyet,  enten det er som trener, spiller eller supporter, forteller Sammy Lee til Liverpoolfc.tv.

- Jeg sier bestandig at hver kamp har sin egen betydning og vanskelighetsgrad, men fordi det er vår neste kamp, er dette en viktig og stor kamp for oss.

- Det faktum at det er et derby mot våre lokale rivaler, som er i god form, gjør dette til en veldig vanskelig kamp.

- Det vil være en meget konkurransepreget og anspent affære. Vi skal gi alt vi muligens har for ta tre poeng.

- Det er en veldig stor kamp, og en alle ser frem til.

- Form går normalt ut av vinduet i et derby, og det handler om hvem som håndterer trykket og intensiteten den dagen. Forhåpentlig blir det oss.

Lee scoret i sin derby-debut, uavgjort 2-2 på Goodison Park i oktober 1980.
- Jeg scoret ikke så mange mål, så å få ett i min derby-debut var ekstra spesielt, forteller han.

- Jeg husker det fordi det var mot Park End, foran våre fans. Det var en fantastisk følelse.

- Jeg setter faktisk mer pris på lokaloppgjøret nå som trener. Som spiller setter du noen ganger ikke pris på hva som skjer i løpet av karrieren, og jeg liker det mer enn noen gang nå. Det er fremdeles like spennende som alltid, om ikke mer nå.

Liverpool tar fatt på lørdagens kamp med kun ett poeng opp til fjerdeplassen. Ligakamper mot Arsenal og Manchester City følger deretter. Assistentmanageren vet hvor viktig det er å fortsette den gode trenden som har gitt fem "clean sheets" og seks ligakamper på rad uten tap.
- Det er viktig at vi får resultater. Det mest gledelige mot Bolton var at vi holdt buret rent.

- Vi føler at vi alltid kommer til å score mål, så å holde nullen viste at det finnes mye besluttsomhet hos oss i øyeblikket.

- Vi er klar over at vi ikke spiller så godt som vi ønsker, men det viktigste er at vi får resultatene. Det gir selvtillit og forhåpentligvis vil resultatene komme sammen med den.

Dirk Kuyt har nettet viktige scoringer for Liverpool nylig, og er kun én scoring unna 50 fulltreffere for de røde. - Det ville være fint for ham å score i derbyet og nå sine 50, men det ville være hyggelig for alle å score.

- Det er bra for oss at vi scorer mål fra ulike lagdeler. Vi er uten Fernando, noe som har vært godt dokumentert, men guttene jobber hardt og vi har spillere som Dirk som kan score.