- Everton ender foran Liverpool på tabellen

Everton-kaptein Phil Neville skrur opp temperaturen foran neste helgs Merseyside-derby, ved å hevde at Everton kommer til å ende foran Liverpool på tabellen denne sesongen.

Det usedvanlige med oppgjøret på Goodison Park neste søndag er at det er et bunnoppgjør som utspilles mellom de to Merseyside-gigantene. Nå tror Neville at de blå kan profittere på den dårlige stemningen som råder på Anfield om dagen.

- Dette blir en enormt viktig kamp. Vi fryder oss over at de ligger bak oss på tabellen. Jeg tror ikke det har skjedd før i min tid på Merseyside, så det er noe jeg håper skal skje hyppigere. Everton-fans har måttet se Liverpool foran seg på tabellen alt for lenge, og det er på tide at vi begynner å legge press på de røde ved å ende foran dem på tabellen, sier Neville til Liverpool Daily Post.

- Denne sesongen har vi en god mulighet til det. Begge lag er i feil ende av tabellen, og det er trolig første gang noensinne at begge lag har ligget blant de fire nederste samtidig.

- Det som skjer utenfor banen på Anfield er ikke noe spillerne kan gjøre noe med. Når de går på banen kan de ikke påvirke det, og de kan heller ikke bruke det som unnskyldning. Du ser opp i direktørboksen, og ser hvem som eier klubben.

- Nå har det blitt slik at når de taper, så skyldes det plutselig eiersituasjonen. Da har det blitt en unnskyldning. Det er noe spillerne må legge tilside.

Neville har spilt både i Manchester-derbyet og Liverpool-derbyet, men mener oppgjørene på Merseyside er størst.

- Dette er trolig det største derbyet jeg har spilt i, og i Everton er dette den største kampen i sesongen hvert år.

Everton håper at Tim Cahill kan starte neste helg, til tross for at han har hatt problemer med et kne. Han vil få testet kneet i Australias privatlandskamp mot Paraguay i morgen.

- Det føles bra nå, og jeg har fått trent godt, uttaler australieren til Liverpool Daily Post.