- Fernando skylder oss et år til

Tidligere toppscorer i Liverpool, John Aldridge, mener at dagens fremste angrepsvåpen hos de røde bør ta minst en sesong til på Merseyside.

Det er ikke overraskende at Javier Mascherano nå ser ut til å være på vei ut den solide glassdøra på Anfield, og det neste spørsmålet er om klubben greier å holde på Fernando Torres. Et være eller ikke være for spissen vil styre mye av hvordan Roy Hodgson vil agere under den siste måneden av dette transfervinduet. John Aldridge, Liverpools toppscorer i 1988 og 1989, mener at spanjolen skylder Liverpool lojalitet til å være i klubben også den kommende sesongen.

- Med Mascherano på vei ut er det noe Liverpool kan leve med, men hvis Fernando Torres også skulle forsvinne vil det gjøre en allerede vanskelig jobb for Roy Hodgson enda mye vanskeligere. Å miste begge to vil være et hardt slag, sier Aldo til Sky Sports News.

- Personlig, mener jeg at Torres skylder Liverpool 12 måneder. Han kom fra Atletico Madrid, og vi har gitt ham en høyere plattform. Han har scoret mange mål og vært glimrende, men jeg føler bare at jeg skylder oss et år til for å hjelpe klubben tilbake på skinnene.

- Han betyr enormt mye for klubben. Han får ting til å skje, han har en fenomenal scoringstatistikk. Han har fortsatt fire år igjen av sin kontrakt, slik at Roy Hodgson vil kunne forlange at han blir i 12 måneder til, men det er klart at spillerne har veldig mye makt i dag.

- Hvis Mascherano skulle gå, vil det ikke være noe problem så lenge Roy får muligheten til å investere de pengene man får inn. En er nødt til å ha kreative spillere, mer destruktive spillere som Mascherano er lettere å erstatte.

- Problemet for Liverpool er at Javier har to år igjen av sin kontrakt. Det sies at Rafa Benitez er interessert i ham, som ironisk nok sa at spilleren ikke ville bli solgt for £50M i fjor, og det skal bli interessant hvilken sum vi nå snakker om. Skulle Liverpool beholde ham i et år til vil imidlertid prisen bli halvvert.

- Jeg har snakket med mange røde supportere som er innstilt på at han vil gå. Han har ikke sagt de rette tingene de siste 12 månedene og nå har han også kastet ut trumfkortet om at kona ikke trives. Det er et sikkert tegn på at Javier ønsker å reise.

- Det vi nå behøver å vite er hva Torres ønsker.