- God førsteomgang

Liverpool klatret til 9.plass på tabellen etter 2-0 over serieleder Chelsea i dag. Manager Roy Hodgson var spesielt godt fornøyd med førsteomgangen, og uttaler at Fernando Torres fortjener overskriftene etter sine to vakre scoringer.

- Det var en veldig god førsteomgang fra vår side. Jeg synes Chelsea spilte bra i annen omgang, men vi holdt stand takket være Pepe Reina og tverrliggeren. Vi holdt nullen, og hadde også sjanser til å score selv, sa Hodgson til det britiske pressekorpset etter kampen.

- Jeg er veldig godt fornøyd med resultatet, og måten laget responderte på etter at vi mistet to av backfireren vår, Glen Johnson og Sotirios Kyrgiakos, like før kampen, la han til.

- Jeg mener at intensiteten i spillet vårt har vært der i flere av de tidligere kampene også, men folk legger merke til resultater. Vi har vært litt uheldige med mål vi har sluppet inn og feil vi har gjort, som vi har blitt straffet for. Slik er fotballen. Vi har ikke forandret på så mye i spillet vårt, men vi har trolig blitt sterkere og har fått mer selvtillit. Det kommer som en følge av at vi har jobbet ufortrødent videre, dag etter dag, måned etter måned. Spillerne har blitt mer vant til måten jeg ønsker at vi skal spille på, og formasjonen sitter bedre nå. Det vil ikke fungere med en gang du kommer inn døra.

- Fernando Torres ble sliten utover i annen omgang, men fortsatte å løpe. Han kom seg i posisjoner, og skapte trøbbel for Chelsea-forsvarerne. Han er en viktig spiller for oss, og ville ha vært det for hvilken som helst klubb. Du oppnår ikke suksess om du ikke har spisser som gjør en god jobb for deg. Etter sesongslutt kan han forhåpentligvis si at han har hatt en god sesong, selv om han ikke startet bra, og han kan forhåpentligvis bevise det med målene han scoret.

- Han ønsker at klubben skal gjøre det bra, og han kan se at vi beveger oss i riktig retning. Han kunne ikke si mye da klubben var på nippet til å bli solgt, men som meg selv ser han en lys fremtid her med nye eiere.

- Jeg er veldig godt fornøyd med hele laget, og jeg er også glad for at Torres vil få overskriftene. Han har måttet tåle mye kritikk, og en del av denne har vært betydelig overdrevet og ufortjent. Når laget ikke vinner, er det vanskelig å forsvare seg mot slike ting. Men etter i dag vil han få mye skryt, og folk vil si han er tilbake på sitt beste. La oss håpe at det stemmer. I dag var han i alle fall det. Han spilte veldig, veldig bra.

- Du håper alltid at spillerne dine viser slike kvaliteter når du spiller på høyeste nivå. I dag viste Torres disse kvalitetene, og vant kampen for oss, sammen med en veldig disiplinert og organisert forestilling fra de andre spillerne.

Dagens seier gjorde meget godt for Hodgson, etter all kritikken han har fått rettet mot seg etter den svake sesongstarten.

- Jeg har alltid hatt troen på egne evner, og har aldri mistet troen på meg selv i løpet av min tid her. Du må bare håndtere kritikken, jobbe videre med laget og la lagets spill tale for deg. Vi er ikke noe dårlig lag, og vi prøver å bli bedre ved å jobbe hardt.

- Jeg er glad for at vi nå er oppe på niendeplass, men et par tap kan fort sende oss tilbake til 16.plass. Nå må vi nullstille oss igjen til onsdagens kamp i Wigan.

- Troppen ser litt tynn ut nå, med sykdom og skader på flere spillere. Det er en lang sesong, og vi har bare spilt 11 kamper. Vi har bare spilt en tredjedel av den. Jeg foretrekker å beholde beina godt plantet på jorda.

- Vi må levere en rekke flere kamper som denne frem til mai. Jeg kan ikke garantere at vi klarer å gjøre det, men jeg vet at spillerne ønsker å spille som dette hver eneste uke.

Hodgson ble spurt om hvordan han skulle feire seieren.

- Jeg kommer trolig til å se Match of the Day, for jeg er interessert i de andre kampene. Jeg vil se DVD av vår kamp, eller kanskje se den på LFC TV, om jeg ikke får sove i natt.

- Chelsea kommer ikke til å tape mange kamper denne sesongen, så jeg er glad for at vi har greid å slå dem.

Hodgson ble bedt om å utdype hvorfor Sotirios Kyrgiakos og Glen Johnson ikke var aktuelle til akmpen.

- Sotirios Kyrgiakos møtte opp til kampen med svært hovne mandler og vond hals. Han er syk for øyeblikket. Glen Johnson møtte opp og klaget over et lyskeproblem. Fysioterapeutene mente det var såpass alvorlig at han ikke kunne spille kampen.

NESV-sjef John Henry og Liverpools nye styreformann, Thomas Werner, overvar kampen. Hodgson ble spurt om amerikanernes innflytelse på klubben så langt.

- De har hatt en veldig god effekt. Klubben hadde beveget seg i feil retning lenge, men de nye eierne ga oss håp om at vi ikke trenger å frykte at vi skal fortsette i den retningen. Jeg håper at de oppnår like stor suksess med Liverpool FC som de har gjort med Boston Red Sox. Klarer de det, vil vi se Anfield riste av glede i løpet av få år.

Chelsea-manager Carlo Ancelotti roset Liverpool etter at hans lag tapte 2-0 på Anfield.

- Liverpool spilte meget bra, og det var vanskelig å komme tilbake etter at vi ble liggende under med 2-0. Torres spilte veldig bra i dag, og gjorde to fantastiske mål, sa italieneren.

- Det kan skje at du kommer hit og taper. Liverpool er et godt lag. Men vi må være positive. Vi spilte fantastisk fotball i annen omgang. Vi topper fortsatt tabellen. Det er umulig å vinne alle kamper. Noen ganger taper du, men laget viste gode holdninger og styrke, la han til.