- I forhandlinger med Viasat

Kommunikasjonsdirektør Rune Indrøy i TV2 sier at de har startet forhandlinger med Viasat om distribusjon av Premier League-kanalene. Situasjonen med Canal Digital ser verre ut.

TV2 har inngått distribusjonsavtaler for Premier League HD-kanalene med RiksTV, Altibox og Get. Kommunikasjonsdirektør Rune Indrøy i TV2 opplyser at de nå har startet forhandlinger også med Viasat, et selskap som har 200000 parabolkunder.
- Vi er i forhandlinger med Viasat, og har et godt håp om å komme til enighet med dem, uttaler Rune Indrøy til Dagbladet.

Derimot ser situasjonen angående distribusjon hos Canal Digital, som har 1 million kunder, fortsatt fastlåst ut.
- Vi har ingenting imot at Premier League distribueres på Canal Digital, dersom det kommer et tilbud vi kan akseptere. Det er husstander som betaler store summer til Canal Digital gjennom året, og pengene forsvinner jo et sted. Så langt har de ikke kommet opp med noe tilbud på et anstendig beløp for Premier League. Med de avtalene vi nå har inngått, og om vi også inngår avtale med Viasat, har kundene veldig mange muligheter til å skaffe seg Premier League.

Canal Digital og TV2 er svært uenige hva status er per dags dato.
- Det er fortsatt forhandlinger, sier informasjonsdirektør Kenneth Tjønndal Pettersen i Canal Digital til dagbladet.no.

- Det er ingen forhandlinger. Det har ikke vært noe på halvannen uke. Jeg begynner å bli lei av dette, de (Canal Digital) må forholde seg til fakta. Vi har sagt at de må komme opp med noe nytt for at det skal være grunnlag for å igangsette forhandlingene. Det har de ikke gjort. De var i kontakt i går, og før helga, men så lenge de ikke kommer opp med noe nytt bruker vi ikke tid på forhandlinger, sier TV2s kommunikasjonsdirektør Rune Indrøy til samme nettsted..

Tjønndal Pettersen i Canal Digital varsler at de vil komme med et nytt tilbud snart.
- TV 2 har bedt oss om å komme med et nytt tilbud, og det vil de få om kort tid. Vi ønsker å få på plass dette her. Det er en avtale begge parter vil være tjent med, så Premier League blir tilgjengelig for flest mulig, uttaler Tjønndal Petetrsen 

Flere misfornøyde kunder har tatt kontakt med Canal Digital.
- De som er interessert i Premier League ønsker dette på plass. En del av dem har tatt kontakt med oss, sier han.

Forhandlingsklimaet er ikke det beste, men Tjønndal Pettersen håper likevel at partene kan bli enige.
- Vi har flere samarbeidsprosjekter med TV 2, som TV 2 Sport og Zebra. Vi har tradisjon for å finne løsninger. TV 2 har betalt en stor sum, det er snakk om mye penger, og det gjelder å komme fram til en avtale begge parter en tjent med. Det begge bør være tjent med er at produktet er mest mulig tilgjengelig. Men alt har en pris.

Han ønsker ikke å komme å kommentere hvor langt partene står fra hverandre.
- Det vil jeg ikke kommentere, men vi er positive.Jeg tror vi blir enige. Men den generelle TV-seer er interessert i så mye mer enn bare sport. Sport er like fullt viktig, og vi har et stort utvalg i dag. Men vi ønsker Premier League i tillegg.

På årsmøtet i LFCSCSB i går uttalte TV2s Øyvind Alsaker at dette var en viktig uke med planlagt møte mellom TV2 og Canal Digital. Hvis det ikke blir enighet/avgjørelse nå, blir det trolig heller ikke det i august.