- I samtaler med investeringsbank

Ifølge BBC uttaler en kilde nær Royal Bank of Scotland at Tom Hicks og George Gillett har startet samtaler med en ny amerikansk investeringsbank.

For fire dager siden ble det klart at Tom Hicks og George Gillett har avslått et tilbud fra Rhone Group på £100M for en eierandel på 40% av klubben. Avtalen ville ha redusert Liverpools gjeld på £237M og tilfredsstilt hovedkreditor Royal Bank of Scotland. I tillegg ville Rhone Group tilført penger for spillerkjøp til sommeren.

En kilde nær det New York-baserte selskapet hevder nå at en avtale er død og ikke lenger finnes på bordet, men klubben tror innerst inne at det likevel er en mulighet og tror det heller er begynnelsen på en forretningsprosess.

At eierne avslo tilbudet kan ifølge BBC bety to ting. Hicks og Gillett kan ha tro på at de kan sikre en bedre avtale, og klubbkilder skal ha håp om å lokke til seg andre interessenter. Andre potensielle investorer venter på om Liverpool klarer å kvalifisere seg til Champions League, noe som vil påvirke klubbens verdi.

Eller klubben kan være under mindre press for å finne ny investering enn tidligere antatt. Liverpools nåværende avtale med RBS utløper i slutten av juni. Banken har forlangt at gjelden på £237M reduseres med £100M innen den tid.

Hvis frisk investering ikke kan finnes, har banken andre alternativ. Den kan forlenge lånet og tilby en ny avtale. Eller de kan ta saken i egne hender og finne en ny kjøper selv.

RBS har tidligere uttrykt at de har et langsiktig samarbeid med klubben og ønsker å bidra med støtte og handle til det beste for Liverpool. Det kan bety at en ny refinansieringsavtale er mulig, selv uten ny investering.

En kilde nær RBS har uttalt til BBC at saken kan tilspisse seg i løpet av neste uke, og det har blitt antydet at Hicks og Gillett har startet samtaler med en ny amerikansk investeringsbank for å finne en løsning.

Det ble tidligere i dag kjent at Tom Hicks og George Gillett ønsker ansette en uavhengig styreformann. Toppkandidaten til vervet skal være Martin Broughton, formann i British Airways, men ifølge BBC Sport er det uklart om han ønsker vervet på grunn av problemene BA står overfor. I tillegg er han en lidenskapelig Chelsea-supporter.

- En ansettelse som det vil være ren kosmetisk. Broughton er en tungvekter innen business, men det vil ikke hjelpe Liverpool til å finne mer penger, Problemene deres vil bestå, og eierne spiller et farlig spill med tiden i ferd med å renne ut, sier en kilde til BBC Sport.