- Ikke døm oss etter en sesong

Rafael Benitez innrømmer at årets sesong ikke har innfridd de forventninger man hadde, men han oppfordrer til å gjøre som Pepe Reina og se på det langsiktige og store bildet.

Liverpool kjemper en desperat kamp for å holde posisjonen som en av de fire store i engelsk fotball, og der igjen en plass i det gjeveste selskapet i Europa. I tillegg håper man å kunne vinne Europa League for endelig å kunne sette noe sølvtøy i et premieskap på Anfield som er velfylt men ikke har hatt noe behov for særlig utvidelse de siste årene.

I slike omstendigheter vil en manager i klubben stadig bli spurt om sin fremtid, samt at spekulasjonene vil være mange. I hvor stor grad han vil bli lyttet til kan sikkert også diskuteres, men på en dag hvor Pepe Reina først lovet troskap til Liverpool FC og Albert Riera trolig har brent de fleste broer, oppfordrer manageren til at man står sammen, tenker langsiktig og viser den hengivenhet som hans keeper har gitt uttrykk for.

- Vi vet at i Premier League kan penger utgjøre en enorm forskjell, størrelsen på stadion og slik ting, forklarer Rafa til de engelske morgenavisene.

- En dårlig sesong, selv om det er veldig skuffende, er likevel ikke det viktigste. Det viktigste er at man konsentrerer seg om fremtiden.

- Alle har et ansvar og jeg vil prøve å være fokusert. En kan se på Pepe Reina, og hvordan han oppfører seg. Han er et eksempel for alle. Da vi kjøpte Pepe visste vi at vi ikke bare fikk tak i en god keeper, men også en god yrkesmann og en god person. Vi er virkelig fornøyd med at han nå har bestemt seg for å bli her og det er bra for de andre spillerne.

- Fremtiden til klubben er mer viktig enn bare å ha en god eller en dårlig sesong. Hvis vi ønsker å oppnå noe må ting gjøres skikkelig. Manageren, staben, hele klubben. Du må se på det store bildet. Dette er noe som andre må analysere.

- Mitt ansvar er å fokusere på ting jeg kan gjøre noe med. Det var høye forventninger ved begynnelsen av denne sesongen. Da vi ikke vant noen kamper kom det en del kommentarer. Det var usikkerhet og selvtilliten til spillerne ble påvirket, men det er noe vi må kunne håndtere.

- Min motivasjon er å vinne trofeer. Jeg ønsker at vi kan kjempe om å vinne hver turnering, slik at vi må holde sammen.