- Ingen grunn til panikk

Steven Gerrard insisterer på at det er for tidlig å avsi dommen over Roy Hodgsons Liverpool-lag, og ber supportere og lagkamerater om å holde hodet kaldt.

Liverpool ligger på 16.plass i Premier League foran morgendagens kamp mot Sunderland, etter bare en seier på de fem første kampene. I tillegg røk som kjent de røde ut av ligacupen for League Two-klubben Northampton på onsdag.

- Det er en del dommedagsprofetier ute og går etter noen negative resultater. Vi fikk høre noen slike etter tapet for Manchester United, og ikke minst etter tapet for Northampton. Men vi har ikke spilt mer enn en sjuendedel av sesongen ennå, så det vil være tåpelig å få panikk, uttaler Liverpool-kapteinen til Sky Sports.

- Nå er det viktig at alle står samlet. Et par gode resultater vil forandre på stemningen, og de mørke skyene vil forsvinne. Da kan alle se fremover igjen, legger han til.

- Jeg synes ikke det er noen grunn til å legge vekt på vår posisjon i ligaen før vi har spilt 10-12 kamper. Ja, vi har kun fem poeng og har allerede tapt et par kamper, men klarer vi å få til en seiersrekke på tre kamper, så er vi tilbake i jakten på europacup-plassene. Nå må vi alle puste dypt, og så får vi vurdere situasjonen igjen etter 10 eller 12 kamper.

- Det har selvsagt vært en tøff uke. Men jeg prøver å se det store bildet her. Vi har skiftet manager, vi har skiftet trenere, og både fysisk og teknisk vil det ta tid før det nye regimet når ut til spillerne med sine ideer og metoder.

- Min beskjed til Liverpools supportere og andre folk er at man må vise enda litt mer tålmodighet. Jeg er sikker på at situasjonen vil bli lysere de kommende ukene.

- Et realistisk mål er å komme blant de fire øverste på tabellen. Det er også fortsatt sjanse for at vi kan vinne tittelen. Men realistisk sett må vi fokusere på å komme inn blant topp fire. Blir vi nummer en, to eller tre er det fantastisk. Vi har på ingen måte gitt opp håpet om det. Vi vil kjempe til siste slutt. Men du setter deg visse mål når sesongen starter, og disse målene er ut fra hva du mener er realistisk å oppnå. Etter å ha blitt nummer sju i fjor, har målet vårt denne sesongen hele tiden vært å komme tilbake blant de fire beste.