- Jakten på Barry tvang meg ut

Alonso kunne ikke fortsette i klubben da Benítez ønsket å erstatte ham med Barry. De skuffende resultatene skyldes ikke hans avgang. Takknemlig overfor Rafa som ga ham sjansen i rødt.

Xabi Alonso innrømmer igjen at det var Rafael Benítez' jakt på Gareth Barry som førte til at han bestemte seg for å gå til Real Madrid sist sommer da den spanske storklubben viste interesse. Han følte seg uønsket i Liverpool, og en avgjørelse på et klubbskifte var tatt allerede 12 måneder tidligere.
- Det tok noe tid for meg å akseptere jakten på Gareth Barry, For å være ærlig endret det hvilken retning fremtiden min skulle ta, sier Alonso til The People.

- Jeg kom over det, men det tok tid for meg å akseptere hva som hadde skjedd med meg.

- Det var en av de vanskeligste avgjørelsene i mitt liv å forlate Liverpool, men etter det som skjedde med Barry visste jeg i hjertet mitt at jeg måtte fortelle Rafa at jeg ønsket å reise til Madrid da de banket på døren.

- Jeg var fortsatt ganske ung da jeg kom til Liverpool, og jeg hadde ikke bare vokst til den spilleren jeg hadde blitt der, men også til den mannen jeg ville bli.

Liverpools form har vært svak denne sesongen, men Alonso tror ikke det er hans klubbskifte som er årsaken.
- Folk snakker om dette Liverpool-laget, men det er mer eller mindre det samme som var utfordrere til tittelen forrige sesong.

- Liverpool har vært veldig uheldige med skader denne sesongen, men de har begynt å vinne kamper på rad igjen, og jeg er sikker på at de vil sikre en topp fire-plassering.

- Når man har dårlige resultater, er det ikke alltid lett å komme tilbake på vinnersporet, men de har klart å gjøre det, og nå er det tid for dem å se fremover.

- De har en flott spillerstall, og det helt nødvendig for dem å havne blant de fire beste. Jeg tror det er noe de kommer til å klare.

- Jeg vil ikke gi råd til noen av spillerne fordi de ikke trenger meg til å fortelle dem hva de skal gjøre, men jeg tilbyr dem mitt vennskap.

Alonso har fortsatt god kontakt med flere av dagens Liverpool-spillere.
- Jeg ser og snakker med alle de spanske spillerne i Liverpool, men jeg snakker også med de andre der. Jeg har jevnlig kontakt med Stevie Gerrard og Jamie Carragher. Jeg tilbrakte mye tid i Liverpool, og i de to har jeg fått to venner for livet.

Alonso påpeker igjen at det ikke er ondt blod mellom ham og Benitez.
- Det er ingen spørsmål om han er en god manager som fortsatt kan føre Liverpool til suksess.

- Han opptrer ikke på samme måte som en del andre managere, men du kan ikke benekte at han er suksessfull i det han gjør. Han holder følelsesmessig avstand - du er spiller og han er manager, og det er slik han liker det. Du må akseptere det.

- Jeg vil alltid respektere Rafa for det han har gjort i fotball. Enda viktigere er at jeg alltid vil være svært takknemlig for muligheten han gav meg til å komme til Liverpool.

- Klubben ga meg så mye og jeg har fått noen gode venner. Liverpool-fansen er hinsides utmerket.

- Det var en slik vanskelig avgjørelse for meg, men jeg vet i hjertet mitt at det var rett tidspunkt å dra.

- Det vil alltid være en spesiell plass for meg, og når jeg kan vil jeg reise tilbake og se laget og mine gamle venner.