- Jeg er en annerledes spiller

Dirk Kuyt får ikke alltid like stor anerkjennelse fra supporterne som sine lagkamerater, men 29-åringen nyter stor tillit fra landslagssjefen. Milan Jovanovic og Serbia med formidabel oppgave.

Nederlands landslagssjef Bert van Marwijk har benyttet Dirk Kuyt i 19 kamper på rød til tross for tilstedeværelsen av Robin van Persie, Rafael van der Vaart, Wesley Sneijder og Arjen Robben. Liverpool-spilleren kommer sannsynligvis til å spille sin 65. kamp for sesongen når Nederland møter Japan i på lørdag.
- Jeg bryr meg ikke om hva folk i gatene sier om at jeg starter, uttaler Dirk Kuyt ifølge Liverpoolfc.tv.

- Det er ikke slik med min manager og mine lagkamerater. Jeg får anerkjennelse av dem, men jeg er i grunnen en annerledes spiller enn van Persie, van der Vaart, Sneijder og Robben.

- Det er trolig også min styrke. På et godt lag må spillerne utfylle hverandre. Jeg kan være viktig i en kamp og en annen spiller kan være det i den neste. Det er slik vi vinner et trofé, ved å operere som et lag.

Van Persie ble spurt i forkant av VM om hvilke spillere han helst spilte sammen med for Nederland. Dirk Kuyts navn ble ikke nevnt, men Liverpool-spilleren får ikke dårlig nattesøvn av den grunn.
- Dere vet hvordan det er. Robin får et spørsmål og sier det er stort å spille med alle de meget dyktige spillerne.

- Jeg er enig med Robin. Jeg ville like å være en del av det laget også. Og et lag består ikke bare av 11 spillere. Noen ganger er det innbytterne som utgjør forskjellen. De kan få innflytelse når motstanderne allerede er litt slitne.

- Rafael var spilleren mot Ghana. Robben var det mot Ungarn, og nå Elia mot Danmark. Det er fantastisk å ha en hel gruppe med alle disse kvalitetene.

- Jeg føler at jeg blir satt pris på av gruppen. Jeg vet at mange supportere støtter meg, men det alltid en person på internett som prøver å slakte meg.

Serbia møter Tyskland
Den kommende Liverpool-spilleren Milan Jovanovic og hans lagkamerater i Serbia står overfor en meget vanskelig oppgave når Tyskland er motstander i Port Elizabeth klokken 13.30 i dag. Serbia tapte overraskende 0-1 mot Ghana i den første kampen, mens Tyskland imponerte med 4-0 mot Australia.
- Vi må gå fryktløs til verks mot ”maskinmessige” Tyskland. Vi lider etter å ha tapt åpningskampen mot Ghana, innrømmer Milan Jovanovic.

Serbia-Tyskland vises på Viasat Fotball, svensk TV4 og dansk TV2.