- Jeg er glad for å være her

Joe Cole har gitt sitt første intervju som Liverpool-spiller. 28-åringen sier at han vet han har tatt det riktige valget, og tenkte på fotballmessige årsaker heller enn økonomiske. Han er glad for at Steven blir på Anfield.

I dag signerte Joe Cole kontrakten etter å ha passert den obligatoriske medisinske testen med Peter Brukner. Cole vil spille med draktnummer 10 for de røde, og har i dag gjort sitt aller første intervju med Liverpoolfc.tv som Liverpool-spiller.

Først av alt Joe, på vegne av alle våre supportere over hele verden, ønsker vi deg velkommen til Liverpool Football Club.

- Tusen takk, jeg er glad for å være her.

Hvordan har de siste 48 timene vært?

- De har vært travle. Eg satte meg selv en tidsfrist for å ta en avgjørelse, og da jeg tok den sendte jeg en tekstmelding til Christian Purslow og Steven Gerrard, før jeg skrudde av mobiltelefonen. Jeg vet at jeg har tatt den riktige avgjørelsen, og jeg ser frem til utfordringen. Dette er en ny utfordring for meg. Jeg har spilt i London i hele mitt liv. Jeg kunne ha blitt i Chelsea, fordi supporterne elsket meg og jeg vant troféer - men jeg ønsket en utfordring, og når eg visste Liverpool var interessert i meg var valget enkelt, for det er den største klubben i landet. Dette er en gedigen klubb.

- Jeg tenkte bare på fotballen, og så bort fra det økonomiske og beliggenheten. Jeg tenkte tilbake til semifinalen i Champions League i 2005 da jeg løp ut på Anfield og kjente at hårene på ryggen reiste seg. Jeg tenkte på å kunne spille i en slik atmosfære hver uke, og det fristet meg.

Hvordan vil du føle å ha supporterne som laget så mye trøkk i den semifinalen på din side nå?

- Det er det jeg ser frem til. Du prater med Liverpool-spillerne om kveldene i europacupen. Jeg har opplevd det som motstander, og det er utrolig. Å gå ut der i en slik atmosfære hver uke vil være fenomenalt.

Måtte Roy Hodgson "selge klubben" til deg eller gjør klubben det på egenhånd?

- Jeg hadde en prat med treneren om fotball, og ble imponert av han. Klubben har hatt spanske og franske managere de siste årene, og jeg synes det er et friskt pust å få inn en engelskmann. Klubben kom syvendeplass forrige sesong, noe som ikke var godt nok, og han forklarte hvilken retning han ønsket klubben skulle gå. Jeg hoppet ombord fordi vi med de spillerne vi har her, og med spillerne vi ønsker å hente inn, helt klart er på riktig vei.

Med den erfaringen og rutinen Roy har som manager, hvordan tror du han kan hjelpe deg å utvikle deg?

- Vi har pratet om posisjoner i laget og hvilke typer formasjoner han ønsker å spille. Jeg ønsker bare å være en del av laget. Jeg ønsker å gå ut der for å løpe og kjempe for medspillerne mine og supporterne. Det vil jeg alltid gjøre, og Roy er mannen som kan sørge for at vi er sterke som et lag. Alt handler om at vi er sammen som et lag, og med den innstillingen kan du oppnå ting. Dersom du tar med kvalitetsspillerne vi har her i betraktningen, så kan vi nå langt.

Er det er spennende å se gjennom navnene på dine nye lagkamerater?

- Ja, helt klart. Jeg er vant med å spille sammen med spillere i verdensklasse. Jeg gleder meg til å spille sammen med Fernando, og så kjenner jeg selvsagt godt til Gerrard, Carragher og Johnson fra landslaget. Pepe Reina, Aquilani - det er mange store navn her, men jeg må ta meg tid til å finne meg til rette i klubben. Jeg kan garantere supporterne at jeg vil gi 100% i hver eneste kamp. Jeg er stolt over å få spille for denne klubben, og vi ofre alt på alle treninger og i alle kamper for å oppnå suksess og putte noen pokaler i troféskapet

Dagen etter at du signerte gikk Gerrard ut og sa at han blir i klubben. Hvor mye betyr det for deg?

- Det var de beste nyhetene jeg kunne fått. Jeg kjenner Stevie, og vet etter å ha spilt med og i mot han de siste 10 årene hvilken kvalitetsspiller han er. Jeg vet hvor mye denne klubben betyr for han. Jeg gleder meg til å spille her. Jeg flytter med meg familien opp hit, og alle gleder seg og booker helgeturene sine her oppe. Jeg vil få det til å fungere.

Hvor stort skritt er det for deg å flytte nord?

- Det er en stor sak. Vi har akkurat fått en baby, men jeg er 28 nå, og har en fin familie rundt meg. Jeg vet at folk vil gjøre så jeg føler meg velkommen, og tilbakemeldingene jeg har fått har vært utrolige. Jeg ønsker bare å være involvert. Når du bytter klubb er det viktig å sette seg inn i alt rundt den, og det er hva jeg har tenkt å gjøre. Jeg vet at supporterne er fantastiske med spillerne, og jeg vil kjempe for å vinne troféer med denne klubben.

Du har vært i Sveits noen dager. Hvilket inntrykk har du av den nye manageren så langt?

- Jeg kommer ikke til å spille i kveld, men jeg har vært med på førstelagsmøter, og han er veldig nøye. Han sier mye handler om å kjempe som et lag. Jeg tror Roy er mannen som kan få oss til å fungere taktisk. Det kommer til å bli en lang sesong, og enkelte ganger vil det ikke gå like bra, men det handler om hvor raskt du kommer over det. Dersom du begynner å kune se mot Fernando og Steven vil vi havne i trøbbel, så vi må kjempe sammen og for hverandre, så kan vi ha en god sesong.

Hva betyr det for deg at du har blitt tildelt draktnummer 10?

- Jeg er stolt over å bære draktnummer 10. Jeg ville vært stolt over å bære en hvilken som helst Liverpool-trøye for å være ærlig. Da jeg vokste opp var Liverpool akkurat ute av den æraen hvor de regelmessig vant titler, men jeg vet alt om det, og er stolt over å bære drakten. Det vil bli rart å ta på seg en rød drakt til en forandring, men jeg ser frem til det og ser frem til å få tid til å finne meg til rette. Jeg ønsker å hjelpe laget til å oppnå ting.

Hva tror du at du vil bidra med for laget?

- Jeg ønsker å skape mange sjanser for Fernando og de andre angriperne. Jeg vil helst ikke si at jeg skal gjøre det og det, men vil bare si at jeg er en spiller som vil ofre alt. Etter hva jeg har hørt er det hva folk ønsker. Jeg ønsker å bli en suksess her.

Tror du at du nærmer deg toppen av din karriere?

- Ja, definitivt. Jeg har hatt to tøffe sesonger med skader, og en av grunnene til min avgjørelse var å komme til en klubb hvor jeg fikk muligheten til å spille 90 minutter. Kroppen trenger å bli vant med det for å komme i form, og å gjøre det hver uke.

Er du klar for å bli en heders-scouser nå?

- Ja, jeg skal spise litt Scouse (lapskaus) nå, og jeg liker Beatles i tillegg, så jeg kan ikke feile.

Hvor spent er du nå som du forbereder deg på en Liverpool-karriere?

- Det er en drøm som går i oppfyllelse. Jeg har vært her i 48 timer, og er fremdeles i skyene. Alt har skjedd så fort. Jeg har alltid visst at dette er en svær klubb, men det er først når du signerer at det går opp for deg. Jeg har hatt folk lagret på telefonen min som jeg ikke en gang har visst holdt med Liverpool. Det virker som at alle jeg støter på holder med Liverpool - det er en gedigen klubb.

- Jeg er litt bak på når det kommer til den fysiske formen, men jeg ønsker å komme i form for å hjelpelaget til å oppnå noe. Jeg ønsker å være del av et lag som kan oppnå store ting, avslutter Cole.