- Jeg ønsker ingen krig

Albert Riera har prøvd å forsvare seg med ytterligere uttalelser, men vingen har høyst sannsynlig spilt sin siste kamp for Liverpool. - Riera har ikke gjort nok, sier Dietmar Hamann.

Engelsk presse har i dag blitt briefet om at Albert Riera nylig også var involvert i et slagsmål med en ung reservelagsspiller, hvor spanjolen var den aggressive part og skal ha slått tenåringen flere ganger. Det at han i ettertid ble fryst ut av Rafa Benitez synes å ha provokert det forbløffende angrepet på spansk radio og at manageren ikke snakker med sine spillere og Liverpool er et synkende skip.

I går uttalte Riera seg igjen, denne gang på en annen spansk radiostasjon. I et forsøk på å forklare seg har han i realiteten bare holdt ilden ved like.

- Benitez har ikke sagt noe til meg, gjentok Albert Riera. - Jeg ønsker ingen krig med manageren, men samtidig er ikke jeg den man skal klandre. Jeg er en spiller og jeg må spille.

- Vi har snakket mye sammen de to siste årene, men angående dette? Nei, vi har ikke snakket om det i det hele tatt. Jeg spilte hele tiden i fjor, og hvis jeg ikke spilte i en kamp ville jeg spille i den neste.

- Denne sesongen har jeg imidlertid ikke spilt i det hele tatt, og jeg vet ikke hvorfor. Når slikt skjer, da må du anta at det er personlig, heller enn profesjonelt. Jeg er av den oppfatning at i slike situasjoner er det best å prate sammen for å prøve å løse problemene.

- Jeg ønsker ikke å skape vansker, men slik som det er nå har jeg liten sjanse til å få være med i VM. Jeg prøver å løse det problemet slik at jeg kan få en sjanse.

Liverpools tidligere midtbanespiller Didi Hamann blåser av kommentarene til Riera.

- Jeg legger ikke særlig vekt på disse kommentarene da han er en spiller som ikke har spilt særlig med fotball over de siste seks til åtte månedene, forklarer Hamann.

- Han er opplagt frustrert, men du må spørre spørsmålet om han har gjort nok for å kunne ha en oppfatning av manageren. Årsaken til at Riera ikke er på laget er trolig fordi han ikke har gjort nok på trening eller i kamper. Det er spillere i dag som klager på managere, men jeg mener at disse spillerne bør se på seg selv først.

- Det første spørsmålet du må spørre deg er om du har gjort nok til å få spille på førstelaget. Med hånden på hjertet har jeg aldri hatt et problem med en manager i de 15 årene jeg har spilt og jeg vil aldri klandre en manager for at jeg ikke får spille.

Albert Riera er suspendert av Liverpool fram til mandag og er blitt gitt en kraftig bot. - Timingen på utspillet var ikke det beste, men vi vil løse denne saken internt, var alt Rafael Benitez ville si om saken til pressen etter kampen mot Lille. Det synes imidlertid liten tvil om at Riera aldri mer vil spille for Liverpool, og begge parter vil nå trolig prøve å få i stand en overgang til russisk fotball for transfervinduet lukkes først 8.april. Moskva-klubbene CSKA og Spartak skal ha vist interesse for å sikre seg venstrevingen.