- Jeg ønsket managerjobben

Kenny Dalglish innrømmer i den nye boken sin, som The Mirror har kjøpt utdrag fra, at han gjerne ønsket seg managerjobben i sommer, og var skuffet da han ikke fikk den. King Kenny synes tiden var inne for LFC og Rafa å skille lag i sommer.

Kenny Dalglish synes tiden var inne for Liverpool FC og Rafa Benítez til å skille lag etter forrige sesong.

- Det var riktig for alle parter at Rafa Benítez gikk. Både for ham og for Liverpool Football Club. Du kommer bare til et punkt i alle manageres karriere, når styret sier du har gjort en god jobb for klubben, men at det beste vil være at du går, skriver han i boken sin som The Mirror siterer i dag.

- Noen ganger er det likt for manageren, og du føler du har gjort ditt. Det er ingen fiendskap, men du føler det er tid for å gå et annet sted.

Han var med i prosessen med å finne en ny manager etter at Rafa Benítez mistet jobben i juni. Det ble komplisert da King Kenny selv ønsket seg jobben, noe han innrømmer i dagens The Mirror.

- Da det var klart at Rafa skulle gå, ba Christian Purslow meg om å bli involvert i valgprosessen av den neste manageren. Jeg fortalte han at jeg ville hjelpe på alle måter jeg kunne. De satte opp en liste, og ba meg være med å møte kandidatene, for så å la dem bestemme hvem den nye manageren skulle være.

- I midten av juni var jeg nødt å la dem få vite hva jeg egentlig mente. Jeg ønsket meg jobben, og ville ikke miste den muligheten. En dag i et møte med Christian Purslow og Martin Broughton la jeg formelt frem mitt eget navn. "Vi ønsker ikke deg, Kenny", var responsen fra Christian og styreformannen. Greit nok, og det er deres rett. De forklarte at de hadde andre planer for meg, i en posisjon på lengre sikt.

- De fortalte at de ønsket meg til en rolle i klubben som varte mye lenger enn en managerjobb, og det var en jobb som fokuserte på spillerutvikling. Det var ikke managerjobben. Martin Broughton gjorde det helt klart.

- Folk har spurt meg om jeg var skuffet, og selvsagt var jeg det. Jeg ønsket virkelig jobben, men jeg ville vært mer skuffet om jeg ikke foreslo meg selv. Jeg elsker Liverpool så dypt at jeg følte at jeg var nødt til å søke.

- Det handlet mer om å hjelpe Liverpool enn å gjenoppta min managerkarriere. Dersom en annen klubb hadde tilbudt meg en managerjobb, vet jeg ærlig talt ikke hvordan jeg ville reagert.

- Jeg følte jeg hadde noe uoppgjort i jobben, etter at min forrige periode ble avbrutt i 1991. Det kommer ikke naturlig for meg å skulle fremme meg selv. Det var tøffe tider i Liverpool, og jeg ønsket å hjelpe.

- Jeg gjorde kanskje ikke verdens smarteste ting da jeg gikk for jobben. Med å gjøre det klart at jeg ønsket den, trodde styret muligens at det ville gjøre ting komplisert for Roy Hodgson.

- Det trengte de ikke frykte, for jeg har full respekt for Roy, og han er en mann jeg har kjent i lang lang tid - helt siden han var i Sverige, i Halmstad og Malmö, og kom på besøk til Melwood med Bobby Houghton. Vi har et vennskap.