- Lucas gjør en utmerket jobb for laget

Benítez mener Lucas vil ha godt av en spillepause, men roser brasilianerens spill i de seneste kampene. Lucas, som fyller 23 år i dag, kan bli en meget viktig spiller for de røde i fremtiden.

Lucas Leiva hentet hjem prisen Bola de Ouro, som tilsvarerer engelskmennens FWA Footballer of the Year, i Brasil bare 19 år gammel. Legendene Zico og Falcao mottok utmerkelsen to ganger i karrieren, mens også Romario, Careca, Kaka, Carlos Tevez og Robinho har blitt tildelt den. Lucas var da en svært ettertraktet spiller hos flere europeiske toppklubbene, før Rafael Benítez hentet ham fra Gremio i 2007.

Midtbanespilleren har vært på banen i samtlige 20 Premier League-kamper og de flesteparten av oppgjørene i Champions League og de nasjonale cupene denne sesongen. Nå ønsker Benítez å gi Lucas litt spillepause. Manageren tror at Lucas kan bli en meget viktig spiller for Liverpool i fremtiden.
- Lucas forbedrer seg hele tiden. Det er opplagt at dersom han spiller hver kamp, vil det bli meget vanskelig. Vår plan er å bruke ham noen ganger, men også gi ham en pause ettersom vi har Mascherano, Aquilani og Gerrard.

- Men omstendighetene har gjort at han har spilt nesten hver kamp. Hvis vi kan håndtere situasjon og få noen flere spillere tilbake, vil det være bra om vi kan gi ham en pause. Det er hardt å spille så mange kamper.

- Hvis han får en pause, vil han komme enda bedre tilbake. Jeg vet han kan forbedre seg mye mer. Da jeg snakket om ham før jeg signerte ham, fortalte jeg at vi skulle hente Gremios kaptein, og han var bare 19 år.

- Det betyr noe. Man finner ikke en lagkaptein i Brasil på et slikt nivå i den alderen hvis du ikke har stor viljestyrke eller sterk mentalitet. Forhåpentligvis vil han fortsette å utvikle seg hos oss.

- Han kommer til å bli veldig viktig spiller for oss i fremtiden. Guttene elsker ham fordi han trener meget bra. Han småprater hele tiden, og jobber alltid hardt. De vet at han er en veldig god proff og en veldig god gutt.

Benítez synes Lucas har spilt godt i de tre seneste kampene, spesielt mot Aston Villa.
- Alle med litt kunnskap om fotball kan se at han har vært den som har kontrollert midtbanen og forsøkt å holde laget sammen i de tre seneste kampene.

- Vi har mange spillere med offensiv mentalitet, men Lucas var fortsatt der i midten. Han gjorde en fantastisk jobb for laget. Jeg var da meget overrasket over å høre at noen fortsatt kritiserte ham. Våre supportere valget ham som kampens spiller, og det sier alt.

Lucas vet å sette pris på forholdet til fanen.
- Det er spesielt når The Kop synger navnet ditt. Nå har jeg et godt forhold til dem, men det viktigste er hva som er best for Liverpool, ikke for meg.

Lucas fyller 23 år i dag. Liverpool.no gratulerer!