- Lucas har bevist at han er god nok

Dirk Kuyt mener at Lucas Leiva har bevist at han både besitter talent og karakterstyrke nok til å spille for Liverpool i mange år fremover. Brasilianeren har vært i meget god form de siste kampene, og var en av banens beste spillere i 3-0 seieren over Aston Villa.

Lucas har virkelig funnet tonen med Raul Meireles i Steven Gerrards skadefravær. Duoen vil også utgjøre Liverpools sentrale midtbane på St James' Park i morgen kveld. Dirk Kuyt mener at 23 år gamle Lucas har gjort enorme fremskritt denne sesongen.

- Lucas har gjort det virkelig bra den siste tiden, og er i ferd med å utvikle seg til en stor fotballspiller, uttaler Kuyt til Liverpool Echo.

- De siste par ukene har han virkelig funnet tonen med Raul. Det har fungert veldig bra med Lucas i den defensive rollen og Raul som pasningslegger. Dette har vært et stort pluss for oss. Lucas har spilt seg inn på Brasils landslag, og fortjener mye skryt for sin innsats.

Brasilianeren har som kjent slitt med å overbevise supporterne om at han er god nok for Liverpools lag siden £5M-overgangen fra Gremio i 2007. Nå er imidlertid kritikken i ferd med å stilne.

- Jeg vet Lucas måtte tåle mye kritikk i begynnelsen av sin Liverpool-karriere, men han har hele tiden jobbet hardt på trening for å bli bedre. Han har ventet på sin sjanse, og har vært fokusert på hva han skal gjøre hele tiden. Han har vist stor karakterstyrke ved å komme igjennom den vanskelige perioden, og jeg er sikker på at det han har opplevd så langt har gjort ham sterkere både som fotballspiller og som person.

- Alle spillere har gode og dårlige dager. Du må bare forsøke å yte maksimalt hele tiden. Når ting ikke går din vei, må du bare jobbe videre, og det er eksakt dette Lucas har gjort, avslutter Kuyt.