- Mer magi, takk

Gerrard vil se Liverpool spille på samme nivå som i 1.omgang mot Sunderland. Tror på jevn affære. Benfica vil ikke overraske denne gang. Europa League begynner nå. Drømmer om finale.

Steven Gerrard håper at Liverpool klarer å reprodusere spillet fra 1.omgang mot Sunderland når Benfica er motstander i Lisboa i kveld.
- Det dere så på søndag var at de elleve spillerne, som manageren valgte ut til å starte, klikket og fant formen til samme tid, uttaler Steven Gerrard til Liverpool Echo.

- Når noe slikt skjer, oppstår det magiske. Sluttresultatet var en opptreden så god som noen vi har produsert.

- Bevegelsen var god, pasningsspillet var skarpt og hurtig. Det var en så trivelig kamp å være involvert i - det var en skuffelse da pausen kom. Det var det samme for alle guttene. Vi ønsket ikke at 1.omgang skulle være over. Vi klarte ikke å komme så tett opp til den standarden i 2.omgang, og tempoet sank litt.

- Men det var likevel en så trivelig dag. Jeg kan fortelle dere at det har gjort underverker for alle her før vi tar fatt på en ny stor kamp.

Liverpool vant UEFA-cupen i 2001. Steven Gerrard scoret de rødes andre mål mot Alaves i finalen  i Dortmund. Kapteinen innrømmer at han allerede har begynt å tenke på ny finale i Europas neste gjeveste klubbturnering.
- Når man kommer til kvartfinalen i en turnering, er det bare naturlig at du begynner å drømme om å spille i finalen.

- Men vi vil få problemer om vi begynner å tenke: "Skal vi møte Atlético Madrid eller Valencia?". Å gjøre det vil være en småguttfeil. Alle her vet at dette kommer til å bli et vrient oppgjør.

Som tittelforsvarer røk Liverpool ut av Champions League mot Benfica i 2006. Momo Sissoko pådro seg en alvorlig øyeskade i Lisboa, og Liverpool slapp inn et sent mål i Lisboa. På Anfield ble Liverpool senket av Benficas kontringsspill.
- Jeg husker de kampene veldig godt. Det var en enorm skuffelse. Året før fløt det for oss i Champions League. Vi hadde et veldig godt lag og var favoritter til å gå videre.

- Vi var overrasket at vi tapte, men det vil ikke bli mange overraskelser denne gang. Jeg har sett Benfica fire eller fem ganger. De er fremragende. De har fire eller fem fremragende spillere. Vi må være med på notene.

- Vi har kommet til et stadie av turneringen nå hvor flesteparten av lagene ikke ville sett dårlige ut i Champions League. Vi må prestere på Champions League-nivå for å avansere.

- Med all respekt for lagene vi har møtt i tidligere runder så møter vi nå lag med stor historie, og dette er egentlig hvor turneringen starter skikkelig. Vi ser frem til det.

- Dette er en kamp mot et lag med et stort navn i Europa, på en fantastisk stadion. Det kommer til å bli en fabelaktig begivenhet. Men det er viktig at vi bare behandler det som en annen kamp. Selvsagt vil vi respektere dem, men vi har ikke råd til å la standarden falle.

Fernando Torres spiller for tiden på et nivå som andre pisser bare kan drømme om.
- Når Fernando er i slik form, er han helt ustoppelig, fortsetter Gerrard.

- Vi har full respekt for dem, men jeg er sikker på at de har like stor respekt for oss etter å ha sett oss spille på søndag.

- Hvis vi presterer slik igjen, vil vi også gi de beste lagene en vanskelig stund. Jeg er sikker på at det vil bli en stor test. Jeg er sikker på at det bare ville skille ett mål etter to kamper.