- Protester er en del av hverdagen

Supporterunionen Spirit of Shankly avholder en omfattende protest mot Liverpools amerikanske eiere i forbindelse med Sunderland-kampen i morgen. Det er noe Roy Hodgson innser at spillere og manager må leve med. Protestaksjon også i Oslo. Flere kommentarer fra Sunderland-leiren.

Illsinte Liverpool-supportere akter å vise sin misnøye med Tom Hicks og George Gillett i morgen, ved å nekte å forlate stadion etter kampslutt. Under kampens gang planlegges det også verbale og visuelle protester mot amerikanerne.

- Som alle andre involverte i Liverpool FC vil jeg være veldig glad når eiersituasjonen er avklart. Forhåpentligvis får vi en veldig god eier, som kan ta klubben fremover, kommenterte Roy Hodgson på sin pressekonferanse i dag.

- Protesten vil ikke hjelpe oss i morgen, men det er noe vi må leve med, og som jeg har vært vant til etter at jeg kom til klubben. Dette er et viktig tema for en gruppe folk som er veldig mot eierne og de folkene som jobber med å løse situasjonen.

- Det er ofte slik at når du møter motgang, så får du ofte ekstra belastninger som gjør situasjonen enda litt verre.

- Dette setter oss på prøve, både når det gjelder vilje og styrke. Jeg har tro på at klubben er sterk, at spillerne og staben og folkene rundt meg er sterke, og at vi skal komme oss gjennom denne perioden. Men mens dette pågår vil det være ubehagelig.

Protester også i Oslo
Liverbirds Oslo ønsker også å vise sin avsky mot Gillett og Hicks i morgen. Alle medlemmer og andre Liverpool-supportere som skal se kampen på pub i Oslo-området blir oppfordret til å printe ut "Not welcome anywhere"-plakaten som man finner på nettet og ta det med på puben. Videre blir man oppfordret til å ta bilde med denne og enten sende det til SOS eller sende det til [email protected]. Bildene blir så sendt videre til SOS og også brukt på Liverbirds Oslo sine nettsider.

Flere kommentarer fra Sunderland-leiren
22 år gamle Simon Mignolet vil vokte buret for Sunderland i morgen, i Craig Gordons skadefravær. Han håper at Sunderlands miserable statistikk på Anfield skal kunne snus. Sunderland har ikke scoret borte mot Liverpool siden Kevin Philipps fant veien til nettmaskene i september 2000.

- Vi får håpe vi får gjort noe med den statistikken, slik at vi får med oss poeng hjem. Ti år er lang tid, så det er på tide at det blir forandringer på dette, sier belgieren til Press Association.

Sunderland har imidlertid fortsatt til gode å vinne på bortebane denne sesongen.Gjesene har imidlertid Lee Cattermole tilbake fra suspensjon.

Sunderland-manager Steve Bruce benytter anledningen til å skryte av sin kollega i Liverpool foran kampen. Noe som er uvant kost fra det holdet.

- Roy har vært i gamet lenger enn meg. Han har ikke fått noen god start, og er under press. Vi vet alle at oktober er en forferdelig måned for managere, men blir han gitt tid vil han klare seg fint i Liverpool. Helt fint. Han har en flott CV, og er en av sportens gode gutter. Jeg ønsker ham oppriktig alt godt.

- Jeg vet at jeg ikke vil få slike krangler jeg hadde med Rafael Benitez når jeg møter Roy. Jeg ønsker som sagt Roy alt godt, men han har selvsagt arvet en vanskelig jobb.