- Rafa må få penger

Tidligere assisterende og fungerende manager i Liverpool, Phil Thompson, kommer med flengende kritikk av de amerikanske eierne og deres måte å drive klubben på.

I et intervju med clickliverpool.com taler Thommo supporternes sak, slik han også gjorde det i det siste nummeret av The Kopite. Hans kjære Liverpool vil ikke fungere verken på eller utenfor banen slik Hicks og Gillett holder på, og Rafael Benitez får ikke de arbeidsvilkårene han fortjener. Sentrale spillere burde også legge press på eierne, mener Phil Thompson.

"Vi ønsket en ny stadion i god tid før Arsenal, men det er nå de som har en arena med 60.000 seter som de fyller hver uke og tar inn store pengebeløp sammenlignet med oss.

Klubben, stadion og hva som skjer ute på banen synes ikke å bli prioritert av amerikanerne. For dem dreier det seg kun om penger og å få en gjeld ned som i utgangspunktet aldri skulle ha vært der.

Da de kom var jeg en av dem som syntes de sa de riktige tingene, men de har ikke holdt ord. De har ikke satt spaden i jorda etter 60 dager som de sa, og de skulle ikke påføre fotballklubben gjeld.

De har blitt tilbudt bra med penger (for å selge). Hvis de ikke kan se for seg en fremtid og de ikke vil investere i laget, uansett gjennom Rafa Benitez eller noen andre, da vil det ikke fungere. De er ikke magikere og du kan ikke arbeide slik hvis en skal være i toppen av ligaen.

Jeg kan huske at Gerard Houllier og meg selv en sommer ble gitt et transferbudsjett på £12M. Det er ikke mye penger, men vi klarte oss med det. Vi kjøpte noen bra spillere, og også noen dårlige, men jeg tror ikke Rafa har fått noen penger å bruke sist sommer og ingen penger i januar. Vi er et lag som kom på andreplass og dette var en mulighet til å befeste får posisjon.

Folk sier at vi har brukt £40M, men vi har også fått inn £40M slik at Rafa i praksis ikke har hatt noe å bruke og det er feil.

Det eneste vi som fans kan se er at vi betaler tilbake gjeld, samtidig som at vi som fotballklubb og lag sliter. Det er ikke slik det skal være, det er fotballaget det skal dreie seg om.

Fernando Torres sier at han ikke ønsker å kjempe om en fjerdeplass hvert eneste år og han treffer spikeren på hodet. Han er en spiller, en utenlandsk spiller, som er blitt hentet hit til klubben. De må høre på hva han har å si. Han og Stevie Gerrard skulle si: "Hvis dere ikke kommer til å investere, hvorfor skulle vi fortsatt ønske å være her?". De behøver å få et ultimatum."