- Real-kampen endret min Liverpool-karriere

Yossi Benayoun mener seiersmålet mot Real Madrid var vendepunktet i hans Liverpool-karriere. Store kontraster mellom spill på Santiago Bernabeu og Europa League på Stadionul Steaua.

Nøyaktig for et år siden scoret Yossi Benayoun Liverpools vinnermål i 1-0-seieren mot Real Madrid på Santiago Bernabeu. Liverpool vant til slutt 5-0 sammenlagt mot spanjolene, og avanserte til kvartfinalen i Champions League. Fjorårets kamp i Madrid anser israeleren som vendepunktet i hans Liverpool-karriere.
- For meg var det et spesielt øyeblikk, sier Benayoun til Liverpool Daily Post.

- For det første var det spesielt å score et mål på Bernabeu med hodet fordi det er ikke min sterkeste side.

- Personlig synes jeg at den kampen forandret min Liverpool-kaariere. Målet ga meg mye selvtillit, og jeg tror at jeg har spilt mye bedre for Liverpool etterpå.

- Det var definitivt et avgjørende øyeblikk i min karriere. Jeg hadde spilt gode og dårlige kamper før dette, men etter det målet begynte jeg virkelig å spille bedre og bedre.

- Jeg spilte flere kamper, scoret flere mål og har gjort det bedre siden den gang.

I dag venter returoppgjør i Europa League på Stadionul Steaua i Bucuresti. Yossi Benayoun innrømmer at det er store kontraster sammenlignet med kampen i madrid i fjor.

- Det er åpenbart en kontrast mellom Real Madrid-kampen og kampen i Bucuresti, men det er fotball. Du kan ikke bli for skuffet.

- Vi har vært et viktig lag, et stort lag i Champions League de seneste sesongene. Forhåpentligvis vil vi avslutte blant de fire beste i Premier League og så være tilbake der neste sesong.

Benayoun påpeker at Europa League nå er en viktig turnering for de helrøde, og spillerne vil ta oppgjøret mot Unirea Urzizeni seriøst.
- For oss er det fortsatt en veldig viktig kamp. Selvsagt ønsket vi å være i Champions League, men nå må vi konsentrere oss om ligaen og Europa League.

- Vi vant 1-0 i forrige uke. Vi har en ledelse, og vi må få det avgjort nå. Vi spiller for en tittel, noe som vil være viktig. Det gir oss en sjanse til å vinne og tilføre oss noe positivt denne sesongen.