- Scouserduo kan inspirere oss

Benitez håper at Liverpools scousere Gerrard og Carragher kan inspirere Liverpool til seier mot Everton. Advarer mot overtenning. Sonemarkering ikke et problem. Fokus på topp fire.

Rafael Benítez mener at duoens lokale tilknytning kan smitte over på lagkameratene før møtet med Everton. Sjefen beskriver oppgjøret som spesielt.
- Det er viktig å ha lidenskap på banen, sa Benitez på prematch-pressekonferansen på Melwood.

- Lokale spillere vet hva det betyr å spille mot Everton, og de kan være en inspirasjon for de andre spillerne.

- Dette er en spesiell kamp. Du ser to sett av fans i uken før, og du vil se mer av det ene enn det andre i ukene etterpå, avhengig av resultatet.

Det har blitt mange spillere utvist i Merseyside-derbyene gjennom årene. Benítez mener at lidenskapen noen ganger blir for stor.
- Derbyet er alltid en vanskelig kamp, og lidenskapen er der.

- Vi er godt organisert og har gode spillere. Noen ganger kan du miste besinnelsen, men det er viktig å spille med lidenskap og hjernen din.

Premier League-kamper mot Arsenal og Manchester City følger etter oppgjøret mot de blå.
- Det er alltid viktig å vinne mot alle lag, men spesielt et derby.

- Det viktigste er å få tre poeng og å være klar. Det ville være et godt løft for alle hvis vi kunne slå Everton før vi spiller mot Arsenal.

- Vi snakker om at det er en viktig tid, og dette er en travel periode. Det er svært viktig fordi vi må vinne noen kamper mot lag som er rundt oss på tabellen.

- Hver eneste seier gir laget selvtillit. Everton er inne i en god periode,  og vi er inne i en god periode, så det vil bli tøft for begge lag, men det er viktig for oss å vinne og komme nærmere topp fire.

- Vi bare tenker på dette. Det eneste vi kan gjøre nå er å ha fokus på å komme inn blant topp fire. Everton gjør det bra, og City, Aston Villa og Tottenham vil være med i kampen.

- Det vil bli et langt og tøft løp til slutten av sesongen.

- Det er veldig viktig å vise fremdrift. Vi vinner noen kamper, og vi må fortsette å gjøre det.

Tottenham møter Aston Villa på lørdag kveld. Seier mot Everton vil føre Liverpool inn blant de fire beste i minst noen timer.

- Som manager må du garantere at laget ditt vil havne der. Du må stole på spillerne og ha troen. Denne kampen vil være svært viktig, og da har vi Arsenal og etterpå City. Alle kamper frem til slutten av sesongen vil bli svært viktige.

- Everton er et bra lag, og hver kamp vil bli tøff for oss fordi vi må vinne nesten alle kampene hvis vi ønsker å komme dit. Nå er Everton en trussel, men neste uke vil det bli Arsenal og Manchester City.

- City har to kamper til gode, Aston Villa har én og Tottenham ligger foran oss, så vi må konsentrere oss om én kamp om gangen.

- Det er en spesiell kamp (mot Everton), men etter en eller to uker er det bare tre poeng. Vi må være profesjonelle, prøve å vinne og bevege oss fremover.

Everton er ubeseiret på sine ni seneste kamper i Premier League etter 0-2-tapet mot Liverpool på Goodison Park i november, og de blå står med tre strake seirer.
- Vi har et godt lag, og Anfield er alltid vanskelig for alle. I derbies er atmosfæren veldig god for oss, så kanskje det er grunnen.

Tim Cahill har vært en vanskelig spiller å håndtere for Liverpool.
- Når Cahill scoret sitt siste mål fra et hjørnespark, var han sonemarkert eller var det mann-mot-mann? Det var mann-til-mann, så har du svaret.

- Om sonemarkering vil du alltid høre noe om det på tv, men du hører aldri noe om mann-til-mann.

- Cahill er virkelig god i luften, men det er det også andre som er, så du kan ikke være bekymret for det. Fellaini, Saha og Distin er gode i lufta.

- Cahill har veldig god timing. Alle vet at han er en god spiller og en fighter, men vi må være forsiktige med dem alle.

Benitez hadde også noen rosende ord om sin kollega David Moyes. Moyes leder Everton for 600. gang i morgen.
- Det er veldig vanskelig å ha ansvaret for en klubb i lang tid, spesielt i dagens fotball, så det er en fantastisk prestasjon.

- Jeg har erfaring i Spania, og det er ikke lett. I England nå er det ikke lett, men du har alltid mer respekt for managerne, noe som er viktig.

- Han gjør det bra. Everton har vært nærme de fire seneste årene, og det er en god prestasjon.