- Supporterne bør inn på eiersiden

Dr Rogan Taylor i ShareLiverpoolFC mener det må sterkere lut til en plass i styret for å sikre klubbens fremtid. Supporterne bør få kjøpe en andel til £50M.

Dr Rogan Taylor i ShareLiverpool FC ønsker ikke bare at Liverpool-supporterne bør få innpass styret dersom New England Sports Venture kommer inn på eiersiden, men også at fansen får kjøpe en eierandel i klubben, kanskje så stor som 25% når fansen får på plass £50M eller et tilsvarende betydelig beløp.

- Enhver innkommende ny eier, særlig en ny amerikanske eier, må skille seg fra de utgående amerikanerne, forteller Taylor til sportingintelligence i et eksklusivt intervju på en fotballkonferanse i London.

- Jeg ønsker at det betyr å bli enig om et samarbeid med supportere som kan bidra med egenkapital, og hvis de ikke er interessert i det, må jeg spørre om hvorfor de ikke er interessert?

- De nye eierne av Liverpool må diskutere spørsmålet om samarbeid med fansen, og vi vil aktivt søke samtaler. Bare å ha en supporter i styret er ikke verdt det grann, men å ha en betydelig andel i klubben er den eneste måten fannsen kan beskytte seg selv i fremtiden.

- Vi ønsker også en juridisk avtale som gjelder når de nye eierne en dag vil selge seg ut. De vil være bundet til å ha en exitstrategi som allerede er utarbeidet, det vil si at andelen på 10, 20 eller 25 prosent som fansen eier vil være trygg og at de ikke må bli tvunget til å selge.

- Vi vil ha en avtale om fritak. Vi ønsker også ha førsterett til å kjøpe de resterende aksjene som kommer på markedet. Eiere kan komme og gå, men 150 millioner Liverpool-fans verden rundt drar ingen steder.

Rogan forklarer at det er stor forskjell på lagidrettene i USA kontra England, men at baseball på flere måter ligner engelsk fotball.
- I England er de fleste lagene oppkalt etter en plass, i motsetning til i USA der lagene er oppkalt etter fiktive dyr eller bedriftens merkevare, og klubbene blir også flyttet rundt i landet.

- Denne klubben er selve symbolet på byen og de nye eierne trenger å bruke tid på å forstå hva det betyr. For å være rettferdig er baseball den nærmeste amerikanske sporten til fotball, med ekte lidenskap fra fansen, historie og arv, slik at de kan forstå saken allerede.

Taylor tror de nye eierne har blitt tiltrukket at Liverpool fordi klubben går for en grei pris, samtidig som de er en av bare ni virkelig globale fotballag.
 - På grunn av den myke lovgivningen i dette landet er de to engelske globale klubbene av de ni, nemlig Liverpool og Manchester United, de mest utsatte for oppkjøp med lånte penger. I for eksempel Spania eller Italia, med de globale klubbene Barcelona, Real Madrid, Juventus og de to i Milano, vil slike oppkjøp ikke være mulig.