- Tåpelig kritikk av Torres

Steven Gerrard tror det kun er et tidsspørsmål før Fernando Torres finner tilbake til gamle takter, og scorer mål på bestilling igjen. Liverpool-kapteinen mener at pressens kritikk av spissen har vært skivebom.

Liverpools stjernespiss kjemper for øyeblikket en kamp mot klokka for å bli spilleklar til søndagens Merseyside-derby, etter lyskestrekken han pådro seg tidlig i kampen mot Blackpool.

Lagkaptein Steven Gerrard innrømmer at Torres ikke har spilt opp mot sitt beste så langt denne sesongen, men mener likevel at kritikken av spanjolen har vært urettferdig.

- Noe av mediekritikken har vært hinsides all fornuft. Det er enkelt å slakte en spiss som ikke scorer mål, og si tåpelige ting som at kroppsspråket hans ikke er riktig. Dersom en spiller ikke er helt i form, eller han kjemper seg tilbake fra skader, så er det normalt at kroppsspråket ikke er perfekt. Jeg er likedan selv. Dersom jeg ikke spiller opp mot mitt beste, eller sliter med en skade, vil folk si det samme om meg, uttaler Gerrard til LFC Weekly.

- En spiss sitt kroppsspråk er kun 100% perfekt når han scorer i hver eneste kamp. Spillere som Torres er ikke fornøyd uten at han har gjort mål og spilt til 9 eller 10 på børsen i hver eneste kamp. Slik er det bare. Det er nettopp derfor disse spillerne er de beste i verden. Det er denne holdningen som gjør dem så gode.

- Folk kan ta en titt på Fernandos scoringsstatistikk etter at han kom til klubben, for å se hvor god han er. Han har slitt mye med skader den siste tiden. Han var ikke 100% skadefri da VM-startet, og han fikk mye krtikk i sommer. Men han vil slå tilbake.

- Alle på laget har tro på ham. Han er vår beste spiller. Han er en toppspiller og vår målscorer. Vi må støtte Fernando, og hjelpe ham å finne tilbake til formen han viste i sin første sesong i klubben. Når han er i form, er han den beste spissen i verden.

Liverpool har vunnet bare en av sine sju første ligakamper denne sesongen. Nå mener Gerrard at spillere og manager har et kollektivt ansvar for å ta laget oppover på tabellen.

- Det blir feil å rette all kritikk for den dårlige seriestarten mot manageren. Vi er alle en del av dette, alle i klubben, fra topp til bunn. Vi må ta ansvar, og sørge for å snu trenden. En seier i derbyet ville ha vært en perfekt start i så måte.

- Vi har hatt noen utrolige Champions League-kvelder på Anfield, og jeg er sikker på at jeg har med meg supporterne når jeg sier at vi ønsker å få tilbake disse kveldene. Skal vi klare det, må vi bli blant de fire beste. Det er hovedmålsettingen vår nå. Det er der vi hører hjemme. Det har vi bevist de 5-6 siste årene. Nå går vi målbevisst til verks for å komme tilbake dit.