- Tiden var moden for forandring

Tidligere Liverpool-manager Roy Evans hyller Rafael Benitez’ regjeringstid på Anfield, samtidig som han mener at tiden var moden for en forandring. David Fairclough er enig, men slår samtidig fast at Rafa ikke har noe å skjemmes over.

Tidligere i dag ble det bekreftet at Rafael Benitez sin tid som Liverpool-manager er over, og reaksjonene har ikke latt vente på seg. Nå er den ene Liverpool-personligheten etter den andre ute og kommenterer manageravgangen i diverse medier.

- Det er alltid trist når en manager forlater klubben. Rafa var en god tjener for klubben i seks år, og oppnådde suksess. Dessverre var ikke hans siste sesong god nok, og han har fått mye kritikk for den. I en fotballklubb må du av og til ta avgjørelser i et forsøk på å oppnå fremgang som klubb, og det er hva som virker å ha skjedd i dag, kommenterer Roy Evans til Liverpoolfc.tv.

Benitez vant Champions League, FA-cupen, den europeiske supercupen og Community Shield med Liverpool. Men ligatittelen klart han aldri å dra i land. En andreplass med 86 poeng I 2008/09 var det nærmeste han kom.

- Supporterne vil for alltid være takknemlige overfor Rafa. Vinner du Champions League for klubben vil supporterne alltid sette pris på deg, og han vant også FA-cupen, supercupen og Community Shield. Supporterne vil se tilbake på Rafas regjeringstid og si at det var en flott periode. Men dessverre kan en dårlig sesong være nok i dagens fotball, avslutter Evans.

Liverpool-legenden David Fairclough mener at Benitez kan gå med hodet høyt hevet når han nå forlater Merseyside. Den tidligere superreserven tror at dagens avgjørelse kan være noe begge parter vil tjene på.

- Jeg er på mange vis skuffet, men til syvende og sist var tiden moden for en forandring. Det er aldri hyggelig når en manager må fratre sin stilling, men Rafa kan forlate klubben med hodet høyt hevet på grunn av de gode tidene han brakte Liverpool, spesielt i Istanbul og FA-cupfinalen mot West Ham.

- Men man kunne ikke tillate at utviklingen fra sist sesong fortsatte særlig lenger. Klubben må kjempe om titler. Det faktum at man røk ut av gruppespillet i Champions League var foruroligende. Klubben hadde ikke råd til å la nedturen fortsette.

- Rafa var god til å analysere motstanderens styrker og svakheter, noe vi fikk bevis på når han nøytraliserte gode lag i Champions League. Han bestod tester mot Juventus og Chelsea på overbevisende måte tidlig i sin Anfield-karriere, og dette beviste at Benitez var en taktiker av rang. Han vil bli husket for Istanbul, uten tvil. Å gå seirende ut av den kampen var helt utrolig. Det er et av høydepunktene i Liverpools historie, om ikke det største høydepunktet.