- Transferbudsjettet avhenger ikke av CL

Benitez hevder at neste sesongs transferbudsjett ikke avhenger av om Liverpool er med i Champions League. Tidligere års deltagelse har ikke utgjort særlig forskjell.

Rafael Benítez antyder at deltagelse i Champions League fem år på rad ikke har gitt ham noe mer penger å bruke på spillerkjøp. Derfor tror han ikke at det vil påvirke transferbudsjettet om Liverpool ikke kommer til Champions League neste sesong. Klubben kan tape £20M-£25M om de blir stående utenfor det gode selskap.

- De (Tom Hicks og George Gillett) fortalte meg at det (Champions League) ikke ville utgjøre en stor forskjell (på transferbudsjettet), uttaler Rafael Benítez til The Guardian.

- Hvert år når vi har kvalifisert os til Champions League har det ikke utgjot en stor forskjell, så dersom vi ikek kvalifiserer oss denne gang, forventer jeg ikke at det utgjør en stor forskjell.

Rafael Benítez mener at Tottenham nå er favoritter til å ta 4.plassen, men situasjonen kan fort forandre seg,
- Alt kan forandre seg på én eller to uker. Du må forholde deg rolig og forsøke å gjøre jobben din. For oss kan erfaringen vår være nøkkelen.

- Det avhenger av hvert lag. Spurs er i en god posisjon nå. Kanskje City kommer til å være det om de vinner en kamp, så det vil bli jevnt. Det kan pågå til siste slutt.