- Vanskelig å gå til topps

Rafael Benitez mener det blir vanskelig å vinne ligaen neste sesong, uten at en ny og riktig investor kommer inn i tide. Manageren ønsker ikke å kommentere Juventus-ryktene.

I anledning sin 50-årsdag disket Rafael Benitez opp med kaffe og kaker til det ventende pressekorpset på Melwood i går. Jubilanten benyttet anledningen til å reflektere litt over sin managerkarriere og det faktum at han nå har passert 50.

- Det viktigste er at vi klarer å ta klubben fremover, og da spiller det liten rolle om jeg er 50 eller 49. Om jeg føler meg som en 50-åring? Jeg må vel svare ja på det, sa han smilende til journalistflokken.

- Jeg vet ikke om det er en god eller dårlig ting, men jeg har i det minste en del erfaring.

- Om dette var situasjonen jeg så meg selv i som 50-åring? Jeg hadde stor tro på meg selv da jeg var yngre. Jeg fortalte min kone tidlig at jeg ønsket å være i et lag i Primera League som 35-åring, og det klarte jeg ettersom jeg var i Real Madrid som assistent når tiden kom. Her om dagen minnet hun meg også på at jeg tidlig uttalte at jeg skulle vinne Champions League en dag.

- Som ung drømmer du alltid om å få sjansen til å lede en toppklubb. Jeg er veldig lykkelig her i Liverpool. Men du forandrer dine målsettinger etter hvert som du blir eldre. Da jeg ledet ungdomslagene til Real Madrid vant vi trofeer hvert eneste år. Deretter ble jeg manager i mindre klubber, og målsettingen var opprykk. Det klarte vi to ganger. Så, i Valencia, var målet å vinne ligaen, noe vi klarte to ganger i tillegg til at vi vant UEFA-cupen.

- Hvert eneste år setter du deg mål for hva du ønsker å oppnå i fremtiden. Her i Liverpool har vi vunnet Chamions League, FA-cupen, Community Shield og supercupen. Nå snakker alle om Premier League. Det er normalt, ettersom vi har vunnet de andre trofeene. Det vil selvsagt ikke skje denne sesongen, og det er vel usannsynlig at det vil skje neste sesong også dersom vi ikke får inn den rette investoren.

Pressekorpset ville vite om det var noe i ryktene om at Benitez er aktuell for managerstillingen i Juventus.

- Mitt ansvar er å gjøre det som er best for laget. Det er på banen vi kan utgjøre en forskjell. I media og på internett er det svært mange folk som snakker, men mitt ansvar akkurat nå er å fokusere på West Ham-kampen.

- Det rapporteres ulike ting i pressen i ulike land hele tiden. I Spania verserer det forskjellige historier om meg, men det er best å la slikt ligge. Jeg foretrekker å konsentrere meg om kampene vi har foran oss, som er West Ham og Atletico Madrid.