- Vi kan ikke slappe av nå

Benitez ber sitt lag fortsette der de slapp mot Benfica, når de er vertskap for Fulham i morgen. Spanjolen håper at hans mannskap kan overføre den gode prestasjonen i Europa også til ligaen.

Rafael Benitez føler at hans lag slo an tonen foran de fem resterende ligakampene med 4-1 seieren over Benfica.

- Det er viktig å spille bra og score mål. Nå må vi holde koken. Forhåpentligvis kan vi fortsette å spille på dette nivået. Supporterne og atmosfæren var svært bra, og spillerne blir ekstra motiverte når de føler på en slik atmosfære, uttaler Benitez til Press Association.

- Vi vet vi er i en posisjon der vi er avhengige av at andre lag gjør feil. Men vi må uansett gjøre vår del av jobben. Vi kan ikke tenke på de andre lagene. Vi må bare sørge for å vinne våre kamper.

- Vi må kun konsentrere oss om neste kamp, ta de tre poengene og deretter fokusere på neste kamp igjen. Jeg er fortsatt trygg på at vi skal ta fjerdeplassen om vi gjør vår del av jobben.

- Det blir ekstremt viktig å score mange mål på hjemmebane nå. Spillerne har mer selvtillit, og vi har troen på at vi skal starte med det mot Fulham.

- Foran Birmingham-kampen visste vi at vi hadde seks kamper igjen, og at vi hadde råd til å spille uavgjort i en av dem. Alle kalkulerte med uavgjort mot Chelsea, men så ble det uavgjort mot Birmingham, og da må vi vinne resten.

Benitez har stort respekt for søndagens motstander, som også er en potensiell opponent om de røde skulle nå Europa League-finalen.

- Forhåpentligvis møter vi Fulham i finalen, slik at det blir to engelske lag der. Det vil være bra for engelsk fotball. Fulham gjør det bra. Roy Hodgson gjør en god jobb, og er rutinert. De er godt plassert, og det betyr at de vil spille med stor ro og selvtillit, uten noe spesielt press på seg. Det blir en interessant kamp på søndag. Vi har hjemmebanefordel, og det er alltid bra for oss. Klarer vi å spille slik vi gjorde mot Benfica, og da spesielt etter pause, vil det være bra.

- Etter en flott seier forventer du alltid at laget skal spille bra i neste kamp også, men du vet aldri. Premier League er en helt annen turnering. Noen av spillerne gjorde det veldig bra mot Benfica. Kan de spille på samme nivå, tror jeg på et godt resultat.

- Klarer vi å utnytte troppen og håndtere skadene, tror jeg vi skal gjøre det bra i innspurten. Det blir viktig å passe på at Fernando Torres ikke sliter seg ut. Er han i form kan han være veldig målfarlig. Vi forsøkte å beskytte ham mot Benfica, og vi må håndtere ham forsiktig resten av sesongen. Vi må ha tro på det vi driver med.

- Jeg vet ikke hva de tenker i Manchester City og Tottenham, men de er i en god posisjon. Dersom de taper poeng, vil det være deres egen feil, noe som setter dem under mer press. Spesielt om det kommer feiltrinn i de par neste kampene.

- Problemet vårt denne sesongen har vært at vi ikke har vært stabile. Det er åpenbart at du trenger en stor og sterk tropp for å holde følge med tetlagene. Etter en av landskamp-periodene hadde vi Johnson, Kyrgiakos, Torres, Gerrard og Aurelio skadet. Når du får så mange skader på nøkkelspillere, trenger du en større tropp. Hos andre klubber har vi sett Anelka erstatte Drogba, og på onsdag så vi en £32M-spiller, Berbatov, erstatte Rooney. Vi må gjøre det vi kan med de ressursene vi har, men bredden i troppen er viktig, spesielt i ligaen.

- Eierne er klar over situasjonen, og alle vet vi kan gjøre det bedre. Jeg møtte dem ikke i forbindelse med torsdagens kamp. Jeg visste ikke om at de var der før i garderoben før kampen, og etter kampen strakk ikke tiden til.

- Vårt lag kan slå hvem som helst. Det er 11 mot 11, og vi er like gode som våre rivaler når alle er skadefri. Men det har vært unntaket fra regelen denne sesongen. Når du mister noen av dine nøkkelspillere blir folk skuffet, og du tappes for energi. Men i en enkelt kamp kan vi slå hvem det skal være.