- Vi må bli mer stabile

Stabilitet er nøkkelordet til Lucas Leiva når han skal gi oppskriften på hvordan Liverpool kan klatre på tabellen utover sesongen. Brasilianeren føler at både han og hans lagkamerater er på riktig vei nå.

- Vi startet ikke sesongen særlig bra. Vi lå blant de tre nederste på tabellen i 4-5 kamper, men jeg synes vi har spilt bedre i de siste kampene, uttaler midtbanespilleren til Liverpoolfc.tv.

- Til og med mot Spurs fortjente vi mer. Vi hadde sjanser til å vinne kampen. Forhåpentligvis kan vi spille på det samme nivået i de kommende kampene, slik at vi kan redusere avstanden til teten, legger han til.

- Vi må begynne å spille på samme måte på bortebane som vi gjør på Anfield. Det er vanskelig, nettopp fordi du er på bortebane. Hjemmelaget angriper som regel mer. Men jeg tror vi er kapable til å klare dette, dersom vi får pasningsspillet til å sitte. Da vil vi skape sjanser, og forbedre bortestatistikken vår.

- Det er vanskelig å si noe nå om hvor vi vil ende til slutt denne sesongen. Ambisjonen er å bli blant de fire beste, og få spille i Champions League neste år. Det er vår første målsetting. For å klare det må vi prestere stabilt som lag. Klarer vi å holde nivået fra de siste kampene ut sesongen, tror jeg det vil være utmerket.

Lucas forventer tøff motstand fra Newcastle under deres nye manager, Alan Pardew, i morgen.

- De vil være motiverte, da de vil ønske å vise den nye manageren hva de er kapable til. Newcastle ligger ikke i noen dårlig posisjon. De spilte uavgjort mot Chelsea og slo Arsenal, så det viser at det er et godt lag med kvalitetsspillere. Vi må være veldig oppmerksomme på deres styrker og svakheter.

- Første gang jeg var i Liverpools startoppstilling var mot Newcastle. Vi vant 3-0. Påfølgende sesong slo vi dem 5-1, og Stevie gjorde to mål. Jeg har gode minner fra kampene mot dem, fordi jeg gjorde mål mot dem på Anfield. Klarer vi å spille på samme måte som i de siste tre kampene, vil vi ha en god sjanse til å ta tre poeng.

Lucas vil nok en gang spille sammen med Raul Meireles på Liverpools midtbane i morgen. Brasilianeren synes samarbeidet med portugiseren fungerer utmerket.

- Vi forstår hverandre veldig godt. Vi prøver å jobbe sammen hele tiden. Det går bra, og jeg håper vi kan fortsette på denne måten, slik at vi kan hjelpe laget til å gjøre det bra.

- Jeg er fornøyd. Det hjelper på selvtilliten at folk sier fine ting om meg. Jeg har stor selvtillit på banen nå. Julen vil bli en viktig periode. Da skal vi spille mange kamper, og det blir viktig å gjøre det bra i disse.