- Vi må få et godt resultat hjemme

Lucas Leiva mener det blir viktig for Liverpool å få et godt resultat i hjemmekampen mot Trabzonspor før returen i Tyrkia en uke senere. Trabzonspor er regjerende tyrkisk cupmester.

Liverpool møter Trabzonspor på Anfield i play-off til Europa League torsdag 19. august. Lucas Leiva vet at det blir viktig å få et godt utgangspunkt før de røde reiser til Huseyin Avni Aker stadion (kapasitet: 19649 tilskuere) slik at de på den måten kan dempe de så vanligvis entusiastiske tyrkiske supporterne.
- Det vil bli en ny tøff kamp. Forhåpentligvis kan vi gjøre det bra igjen, holde det gående og forsøke å vinne Europa League, uttaler Lucas Leiva til Liverpoolfc.tv.

- Vi vet at de er en viktig klubb i Tyrkia, og de har vunnet mange trofeer. Det vil bli vanskelig, men må må sørge for å slå dem og komme oss videre i turneringen.

- Vi må sørge for at vi får et godt resultat hjemme fordi vi vet at det alltid er en vanskelig atmosfære å spille der i Tyrkia.

Hjemmekampen mot Trabzonspor kommer mellom møtet med Arsenal på Anfield og borteoppgjøret mot Manchester City.
- Hvis dere ser på kampene vi har, Arsenal og så Manchester City, skal vi spille hjemme mellom de to kampene. Det er bra for oss. Vi trenger ikke å reise så langt og vi kan få hvile.

- Vi vet ikke hva som kommer til å skje, men vi må sørge for at vi får et godt resultat her og tar med oss en ledelse til Tyrkia.

Liverpool har spilt to offisielle kamper under Roy Hodgson, begge mot Rabotnicki, med to seier, fire scorede mål og null innslupne som resultat.
- Alle er fornøyd med måten vi spiller på. Vi må fortsatt forbedre oss, men to kamper, to seirer og to ”clean sheets” er veldig bra.

- Nå har vi en god, men vanskelig kamp mot Arsenal. Vi skal forsøke å vise mer kvalitet. Det vil bli en flott test.

Trabzonspor kommer fra Trabzon ved Svartehavskysten i det nordøstlige Tyrkia. Klubben kvalifiserte seg direkte for playoff-runden i Europa League etter å ha beseiret Fenerbahce i den tyrkiske cupen forrige sesong. De havnet også på femte plass i den tyrkiske Super League, bak Besiktas, Galatasaray, Fenerbahce og mesterne Bursaspor. Trabzonspor er en av de mest suksessfulle tyrkiske klubbene, og har vunnet liagen seks ganger, flere enn noen andre lag utenfor Istanbul. Klubben har åtte tyrkiske cupmesterskap. I perioden 1976 til 1984 vant de totalt 17 trofeer. Tidligere Tyrkia-trener Senol Gunes leder klubben. Troppen består i hovedsak av tyrkiske spillere, men tidligere Stabæk-spiller Alanzhino finnes i rekkene.