- Vi må forbedre borteformen

Benítez går i dag ut og sier at borteformen må forbedres om de røde skal nå neste sesongs CL. Kun 18 av 42 mulige bortepoeng så langt denne sesongen. Venter med ny kontrakt for Carra.

Forrige sesong vant Liverpool 13, spilte uavgjort i 4 og tapte 2 bortekamper. Dermed tok de røde 43 av 57 mulige poeng på fremmed gress den sesongen.

Så langt i år har historien vært en ganske annen. Man står med 4 seire, 4 uavgjorte og 6 tap, og dermed kun 18 av 42 mulige bortepoeng så langt. Forrige borteseier kom på Villa Park 29. desember i fjor. Dette er en trend Rafael Benítez i dag går ut og sier laget hans må snu dersom det skal bli Champions League-spill neste sesong.

- Jeg har kikket på tallene fra forrige sesong, og du kan se at vi var langt bedre på bortebane. Det er helt klart at vi er nødt å forbedre oss, men vi har en mulighet i kveld, og vi må ta den. Vi må ordne på statistikken, sier Rafa til Liverpool Echo.

- Du må holde en god balanse på hva du gjør hjemme og borte. Nylig har vi vært ganske bra hjemme, mens vi ikke har klart å spille like bra borte.

Rafa tror at trioen Fernando Torres, Yossi Benayoun og Steven Gerrard kan hjelpe til med å få orden på bortestatistikken.

- Du ønsker å spille fin fotball, og du har en ide om hva du ønsker å gjøre. Men for å gjøre det må du ha kvalitetsspillere. Når du snakker om spillere vi har savnet, som Yossi, Fernando, Aurelio, Stevie og Glen Johnson, kan du se hvilken effekt det har hatt på laget. Men nå er disse spillerne på vei tilbake, og det vil gi oss et stort løft, så jeg vet vi kommer til å spille bedre.

Ellers hevder Liverpool Echo at Liverpool vil vente til neste sesong med å starte seriøse kontraktsforhandlinger med Jamie Carragher. Liverpools visekaptein har 16 måneder igjen av sin kontrakt, men verken spilleren eller Rafa skal være bekymret for å gå inn i kontraktens siste år uten forlengelse - selv om han enda ikke har blitt tilbudt noe.