- Vi må komme oss videre

Lucas Leiva kan føre Liverpool ut som kaptein for første gang i en offisiell kamp i kveld, og brasilianeren håper å lede de røde gjennom det første nåløyet i Europa League.

Med nesten hele førstelaget utilgjengelige til bortekampen mot Rabotnicki, kan en føle noe nervøsitet i den røde leiren før kampen i Skopje. Kaptein på laget vil trolig bli Lucas, selv om Daniel Agger og Martin Skrtel også kan være kandidater for å bære armbindet.

- Vi må prøve å benytte vår erfaring, sier Lucas som selv bemerket seg under siste sesongs Europa League med en fin scoring mot Benfica i kvartfinalen.

- Folk kan si at det hadde vært bedre om vi hadde en fulltallig tropp, men vi kan ikke tenke på de spillerne som ikke er her. Det er nå opp til oss å sørge for at vi fortsatt er med når alle blir tilgjengelige.

- Vi må komme til neste runde da Europa er viktig for Liverpool. Det er ikke Champions League og det er noe vi bare må akseptere, men det er likevel en turnering vi ønsker å vinne.

- Personlig trivdes jeg med å spille i Europa League forrige sesong og det var bare så synd at vi ikke kunne gå hele veien. Måten den skjedde på summerte opp vår sesong, en sen scoring i ekstraomgangene.

- Vi er nødt til å gjøre det bedre enn forrige sesong, sier 23-åringen til Liverpool Echo om forventningene til 2010/11. – Vi hadde store forhåpninger i fjor, mens situasjonen nå er mer avdempet. Vi venter på å se hva som vil skje og hvordan laget vil se ut, men samtidig må vi ha troen på at vi kan gjøre det virkelig bra.

- Vi bygger oss nå opp til Premier League, men Europa League er også veldig viktig.

- Jeg prøver å være sterk, sier spilleren selv om den kritikken som er blitt ham til del. Dette på et tidspunkt hvor Lucas også er med i landslagstroppen til Brasil, hvor hans tidligere trener i Gremio, Mano Menezes, er blitt sjef.

- Jeg prøver å holde fokuset da jeg denne sesongen må imponere to managere. Jeg vet at det er folk som har kritisert meg, men jeg prøver bare å holde det gående og ikke høre på slikt.

- Jeg ønsker å spille hele tiden og bli tatt ut til hver kamp, men jeg vet at jeg fortsatt kan bli bedre.

- Jeg synes jeg gjorde det bra forrige sesong og at jeg har blitt mye bedre etter at jeg kom hit. Jeg er ikke den samme spilleren som jeg var i min første sesong her, men jeg ønsker fortsatt å utvikle meg.