- Vi må se fremover

Steven Gerrard og de ti andre spillerne som startet kampen mot Manchester United var ikke involvert i det pinlige ligacuptapet for Northampton. Men Liverpool-kapteinen oppfordrer nå uansett til samling i bånn, for å ta et krafttak for Liverpool FC.

Gerrard innrømmer at man innad i Liverpool-leiren er frustrert over å være ute av Carling Cup, men scouseren tror at spillerne som var involvert i gårsdagens kamp vil lære av det forsmedelige tapet.

- De som spilte vil lære av denne erfaringen. Fotballsporten er ikke bare rosenrød. Opp gjennom min egen karriere har jeg opplevd både høye topper og dype daler. Jeg har trolig lært mer av tilbakeslagene. Det er først da du ser på egne prestasjoner med et kritisk blikk. Du evaluerer hva som gikk galt, og forsøker å lære av dine feil, forklarer Gerrard til Liverpoolfc.tv.

- De som var involvert skal få lov til å være skuffet i dag, men det er opp til oss andre å gi dem troen tilbake. Når du spiller for denne klubben står det viktige kamper på programmet med få dagers mellomrom. Nå må alle fokusere på Sunderland-kampen, legger han til.

- Jeg skjønner at alle er frustrerte, men når du tilhører en storklubb handler Carling Cup først og fremst om å gi unge spillere en sjanse til å tilegne seg mer erfaring. Stiller du ditt beste lag, vil de unge spillere aldri få sjansen til å spille foran et stort publikum i en stor turnering. Så under all frustrasjonen er det positive aspekter ved dette.

- Selv om vi er ute, og alle er langt nede og veldig skuffet, så er dette en erfaring som kan vise seg å bli verdifull for de unge spillerne.

- Det var nok talent i laget som spilte til å knuse Northampton, og jeg er sikker på at dette laget ville ha gjort det ni av ti ganger. Men i fotball opplever du av og til sjokk som dette. Du sklir på et bananskall. Disse spillerne er fortsatt gode spillere, og vi har fortsatt en fantastisk tropp. Det er fortsatt mye vi kan oppnå denne sesongen, og det gjenstår mye fotball som skal spilles. Det siste vi må gjøre nå er å surmule. Vi skal nemlig spille en utrolig viktig kamp om tre dager.

- Ingen tar tapet tyngre enn spillerne som spilte. Vi har alle opplevd ting som dette. Alle er skuffet og langt nede, men det er ikke verdens undergang. Kampen er over. Det er viktig at vi i stedet ser fremover, og fokuserer på å ta tre poeng mot Sunderland.

Selv om en mulighet til å spille på Wembley har forsvunnet, trøster Gerrard seg med at man får en ny mulighet i FA-cupen på nyåret.

- Carling Cup hadde ikke førsteprioritet, men når sesongen starter tar du likevel mål av deg til å nå Wembley. Du får bare to sjanser i året, så å misbruke den første så tidlig er veldig frustrerende. Nå må vi forsøke enda hardere i FA-cupen, slik at vi kan gi våre fans en fortjent tur til Wembley.

- Ingen av de store trofeene er tapt ennå. Vi har fortsatt muligheten til å vinne dem alle. Så vi må ikke henge med hodet, men være positive og se fremover.

- Jeg vil be supporterne om å stole på spillerne, og det spillerne sier. Jeg har lest og hørt hva supporterne har sagt, og mange sier at dette vil bli bra til slutt. Og det vil det.