- Vi må være positive

Med storoppgjør i CL som hovedsaker i media må Liverpools lag og supportere motivere seg for Europa League. Rafa tror man kan utvikle en god atmosfære også i denne turneringen.

På torsdag møter Liverpool rumenske Unirea Urziceni i Europa League, foran et Anfield med reduserte billettpriser og fans som hadde håpet på et glamorøst møte i Mesterligaen. Det vil også overraske om Rafael Benitez ikke velger å hvile noen av sine nøkkelspillere med et ligamøte mot Manchester City førstkommende søndag i tankene. Manageren ønsker imidlertid å både vinne Europa League og å komme blant de fire beste i Premier League, og tror et par avansement i førstnevnte turnering kan sørge for at fansen får lukten av sølvtøy.

- Det er alltid vanskelig men når du har vært manager en stund, for ulike lag, da har du noen ganger bare spilt en gang i uka og prøvd å unngå nedrykk, forteller Rafa til Liverpool Echo om det som kan ses på som en nedtur i å spille i Europa League.

- Når du har erfaring, vet du alt om opp- og nedturer. Det er klart at jeg ville ha foretrukket at vi fortsatt var i Champions League, men du må akseptere situasjonen.

- Vi må være positive og bruke dette til vår fordel. Nå har vi har vi en ny sjanse og vi må prøve å fortsette å spille bedre.

- Vi må gå videre i Europa League og ha som mål å komme så høyt vi kan i Premier League.

- Det er fortsatt noen store klubber som er involvert, sier manageren om den "nye" turneringen Europa League. - Hvis vi kan komme oss et par runder videre, er jeg sikker på at atmosfæren vil bli virkelig bra fordi fansen ønsker at vi skal vinne trofeer.