- Vi måtte være tålmodige

Benitez mente det handlet om tålmodighet da Unirea ble beseiret på Anfield. N'Gog gjorde seiersmålet etter at de røde hadde stanget mot en bastant forsvarsmur i 80 minutter.

- Jeg mener vi burde ha gjort ett eller to mål til, men slik er fotballen. Laget klarte seg bra i forsvar, og med 1-0 seier unngikk vi baklengsmål. Det er ikke dårlig, uttalte Liverpool-manageren på pressekonferansen etter kampen.

- Når det andre laget forsvarer seg godt, må du være tålmodig og holde tempoet på ballen oppe. Jeg synes vi startet kampen virkelig bra, og fansen støttet spillerne. Jeg var meget godt fornøyd en stund. Men de la seg dypt, og det kom en periode hvor vi ikke fikk så mange sjanser. Vi fikk noen cornere, og presset og presset.

- Vi klarer ikke å holde det same nivået som i kampen mot Real Madrid i hver kamp, og spesielt mot lag som legger seg bakpå og venter på oss, og i tillegg forsvarer seg bra. Da må vi bare fortsette å angripe, slik vi gjorde i kveld, og når du får en sjanse eller to så må du ta vare på dem.

- Dersom vi hadde klart å score på vår første sjanse i kampens første spilleminutt, kunne resultatet ha blitt helt annerledes. Vi gjorde ikke det, så vi måtte være tålmodige og fortsette å angripe helt til siste slutt.

- Det er alltid viktig å score, og spesielt i denne turneringen. Vi ventet på dette målet, og er godt fornøyd med at vi fikk det. Vi kunne ha gjort flere mål, men nå får vi se hva som skjer i returkampen.

Innbytterne Ryan Babel og Daniel Pacheco spilte nøkkelroller i kveldens seier, etter meget fruktbare innhopp. Babel var tredje sist på ballen og Pacheco nest sist, i forbindelse med vinnermålet.

- Det er alltid viktig å ha gode spillere på benken, som har andre egenskaper og kan forandre kampen. Jeg er veldig godt fornøyd med dem, kommenterer Benitez.

Manageren forventer nå en helt annen type kamp i Bucharest om en uke.

- De må jo selvsagt angripe nå, så kanskje får vi mer rom og kan spille på en annen måte. I kveld handlet det bare om å fortsette angrepene, da de la seg veldig dypt og ventet på å få kontringssjanser.

- Det er alltid viktig å score mål, og samtidig ikke slippe inn noen. Dette er ikke det beste resultatet vi kunne ha håpet på, men det er likevel et godt resultat.

- Jeg var ikke overrasket over at Unirea var så vanskelige å bryte ned. Vi visste de var godt organiserte og et godt lag. Vi kjenner også til manageren deres, så vi forventet mer eller mindre at det ble slik.

Trass i seieren, nekter Benitez å se lenger frem enn til neste ukes returkamp.

- Dere kjenner meg. Jeg tar en kamp om gangen. Vi har en viktig kamp i neste uke, og da får vi se om vi kan fortsette å prate om Europaligaen igjen om noen uker.

Benitez ble også bedt om å kommentere innsatsen til Alberto Aquilani. Italieneren ble som kjent byttet ut til fordel for Daniel Pacheco kvarteret før slutt.

- Det handler om tid. Han behøver å spille flere kamper, og disse kampene er vanskelige, når det andre laget legger seg så dypt. Da får du ikke mye rom til å slå den rette pasningen, og da er en rolle der du skal spille mellom lagdelene til motstanderen ikke det enkleste.

San Jose utlignet for Athletic Bilbao
I en annen kamp i Europaligaen utlignet Liverpools utlånte midtstopper, Mikel San Jose, til 1-1 58 minutter ut i Athletic Bilbaos hjemmekamp mot Anderlecht. San Jose spilte hele kampen.