- Wigan prøver å spille fotball

Benítez har fått mye kjeft for at han har kritisert lag som Stoke og Blackburn for deres veldig fysiske spillestil. Liverpool-manageren mener Martinez og Wigan har funnet den rette balansen.

Liverpool reiser i kveld til Wigan på jakt etter tre poeng som vil føre dem tilbake til fjerdeplassen på tabellen. Mandagskamper er ikke noe de røde har trivdes med de siste årene, og man har ikke vunnet på de fem siste forsøkene på en mandag. Vi må helt tilbake til januar 2007 for å finne forrige seier, men når de røde jakter fjerdeplass og nå har to mandagskamper på rad i ligaen, er bare seier godt nok.

Flere av lagene på den nedre halvdelen av tabellen spiller en veldig fysisk fotball som Rafa ikke akkurat er tilhenger av - men Wigan har han ikke noe å utsette på.

- Martinez gjør en god jobb. De forsøker å spille fotball, men har fysisk sterke spillere i tillegg, så vi må respektere dem. De har vært litt ustabile, som da de slo Chelsea hjemme og tapte 9-1 borte mot Tottenham i neste kamp, sier Rafa i følge Football365.com.

- De har en mikset spillestil, med fysisk sterke spillere og gode ballspillere som liker holde ballen på bakken. I fotball handler det om å vinne, så det er ikke alltid mulig å spille fin fotball, så det å finne balansen er nøkkelen.

Wigans DW Stadium er også brukt som hjemmearena for rugbylaget Wigan Warriors i rugbysesongen fra februar til oktober. Etter en periode med dårlig vær i England, kombinert med rugbyspill, var det knapt umulig å se at det var gress på der da Tottenham for to uker siden var på besøk og tok med seg tre poeng. Etter den kampen har dekket blitt byttet ut.

- De har byttet ut gresset, og vi vet ikke hvordan underlaget vil være før vi har vært der. Det er mye vi må ta hensyn til.

Rafa føler at antall spillere som har blitt skadet denne sesongen er en indikator på hvor fysisk fotballen har blitt i Premier League.

- Premier League har alltid vært fysisk, og det vil fortsatt være slik. Til slutt er det dommerne det kommer an på. Vi må analysere dette forsiktig, for vi har hatt litt for mange alvorlige skader. Jeg er litt bekymret for dette, men det er folkene som sitter på toppen som må avgjøre og analysere hva som er best for spillet.

- Vi ønsker å spille fotball, men noen ganger blir det bare alt for fysisk, og det ender opp med skader - men dette er ikke min avgjørelse å ta, avslutter Rafa.