AEK Athen vil låne Nemeth enda en sesong

AEK Athen håper å kunne forlenge låneavtalen med Liverpool, slik at spissen Krisztian Nemeth spiller enda en sesong på lån hos grekerne.

Det er Liverpool Echo som melder at AEK Athen ønsker å beholde Krisztian Nemeth på lån enda en sesong. Den 21 år gamle ungareren har imponert i gresk fotball, trass i at han har gått mye skadet.

Liverpool-spissen har gjort tre mål på 12 kamper for AEK, som ligger på fjerdeplass i den greske ligaen. AEK spiller sin siste seriekamp for sesongen mot Asteras Tripoli kommende helg.

Echo melder at AEK-president Stavros Adamidis vil komme til Merseyside kommende tirsdag, i et forsøk på å sikre seg Nemeth også for neste sesong.

Liverpool hentet som kjent Sotirios Kyrgiakos fra den greske klubben for £2M i august, og Adamidis ønsker å videreutvikle det gode forholdet mellom klubbene.

I tillegg til Nemeth, skal Adamidis også ha håp om at Rafael Beniez lar AEK låne flere andre spillere som får lite eller ingen spilletid på Liverpools førstelag.

Nemeth har tidligere gitt uttrykk for at han gjerne tar en sesong til i Athen. Han poengterer at alt han ønsker seg er fast førstelagsfotball, og at han gjør det Liverpool ber ham om å gjøre.

- Jeg har en kontrakt med Liverpool, så AEK må snakke med dem. Dersom de to klubbene blir enige, vil jeg forhandle med AEK og så bestemme meg for hva jeg ønsker å gjøre. For meg er det viktigste å få spilletid, siteres Nemeth av Echo.

- Den nye presidenten har fortalt meg at han ønsker å beholde meg i AEK, og derfor reiser han til Liverpool. Jeg har det fint i Athen, men de to klubbene må forhandle og gjøre en avtale, legger han til.

Nemeths forholdsvis lave kampantall i AEK skyldes to faktorer. Nemlig at spissen var opptatt med spill for Ungarn i U20-VM i en hel måned, samt at han har hatt to skadeavbrekk. Ungareren har blitt veldig populær blant supporterne til AEK, og de ønsker at han forblir i klubben.

AEK sliter imidlertid økonomisk, og er ikke i posisjon til å legge inn et bud på Nemeth. Det er uansett usannsynlig at Benitez ville ha vært interessert i å selge den lovende spissen. Det er imidlertid ikke usannsynlig at Liverpool-manageren gir sin velsignelse til en ny sesong på utlån.

Nemeth kom til Anfield fra MTK Hungaria sommeren 2007, etter å ha imponert i U17-EM ett år tidligere. Han hadde stor suksess på Liverpools reservelag i 2008, men siden har fremgangen stagnert grunnet hyppige skader. Blant annet brakk han kjeven i sin første kamp på utlån i Blackpool. Han har fortsatt til gode å spille offisiell kamp for Liverpools førstelag.

Dersom du ønsker siste nytt om Liverpool sendt direkte til din mobil når det skjer - Prøv denne linken.