Alex har sympati for Rafa

Alex Ferguson har sympati for Rafael Benitez. Hva Manchester Uniteds manager vil oppnå med denne uttalelsen halvannet døgn før lagene møtes, vites ikke.

Ja, du leste faktisk riktig; Alex Ferguson uttalte til London-avisen Daily Telegraph i dag at han har sympati for sin kollega og argeste konkurrent gjennom flere sesonger, Rafael Benitez. Nå ønsker han å begrave stridsøksen, dersom vi skal tro på sannhetsgehalten i uttalelsen.

De har lenge vært som hund og katt, spanjolen og skotten. De siste sesongene har Benitez ved flere anledninger uttalt at Manchester Uniteds manager har fått spesialbehandling av dommerne i Premier League. Rafa gikk så langt som å si at han satt på vektige bevis for å undergrave denne uttalelsen. Ferguson svarte med å kalle uttalelsene for "latterlig" og "forstyrret", og mens erkefiendene kjempet om tittelen i fjor, ble det gitt verbal piggtråd på tvers av Manchester og Liverpool.

Munnhuggeriet har gått begge veier, mellom Anfield og Old Trafford, Merseyside og Lancashire. På søndag møtes de igjen, og igjen blir det avmålte og ikke spesielt hjertelige håndhilsninger utvekslet.

Ifølge Daily Telegraph vil Ferguson bruke sin spalte i United-programmet til å gi Rafael Benitez litt sympati tilbake og gi ham en verbal håndsrekning. Avisen skriver at han har fått litt sympati for spanjolen, som nå kjemper en hard kamp for managerstatusen i Liverpool etter en tidlig sorti i Champions League og den knallharde kampen som de helrøde nå fører om å oppnå fjerdeplassen.

- Jeg forstår det enorme presset som Benitez opplever, sier Ferguson som også vil fortelle Benitez at han sympatiserer med den vanskelige situasjonen som Rafa nå er oppe i.

Om Rafa vil ta i mot hånda fra sin erkefiende i Manchester før og etter kampen søndag, vites ikke. Ei heller hva det er United-sjefen vil oppnå ved å komme med en slik uttalelse kort tid før møtet. At Ferguson har respekt for et lag som har slått laget hans de siste tre møtene, heves over tvil. Men forhåpentligvis ødelegger ikke Alex nattesøvnen til Rafa og ei heller de helrødes forberedelser til kampen på Old Trafford søndag ettermiddag.