Åpningsmålet var korrekt

Dommerforeningen har gjort det klart at kamplederen gjorde riktig som godkjente 1-0 målet mot Sunderland. Reservelagskamp på internett i morgen.

Korrekt avgjørelse
Diskusjonen herjer i England vedrørende målet som Dirk Kuyt scoret etter bare fem minutter mot Sunderland, da Fernando Torres tok med seg ballen etter et bokstavelig talt sleivete hælspark fra Michael Turner ga ham muligheten til å løpe mot mål og sette opp Kuyt for åpningsmålet. Turner og Sunderland hevdet i ettertid at stopperen kun mente å dytte ballen mot keeper Mignolet for at han skulle ta frisparket. Noen har i ettertid, inkludert manager Steve Bruce, ment at det var usportslig av Liverpool å utnytte situasjonen slik de gjorde, mens andre som Roy Hodgson synes det var våkent av spillerne. Dommerforeningen “Professional Game Match Officials” har funnet det nødvendig å sende ut en redegjørelse hvor de gjør det klart at dommeren var i sin fulle rett til å godkjenne målet.

“Ifølge spillets regler, etter å ha stoppet kampen som følge av et brudd i spillet, kan dommeren indikere at han igjen vil starte kampen.

“I praksis, i de fleste tilfeller, indikerer dommeren dette ved tegn til spillerne om å ta et frispark. Disse tegnene kan være minimale. For mer “høytidelige” frispark, som involverer å kontrollere en forsvarsmur, kan dommeren indikere dette gjennom sin fløyte. Dette er imidlertid ikke noe krav ifølge reglene.

“Ballen er i spill når den blir sparket eller når den er i bevegelse. Derfor, i dette tilfellet, var ballen i spill så snart den ble sparket av en spiller fra Sunderland.

“I tillegg, reglene stadfester at frisparket skal tas fra det stedet hvor hendelsen skjedde. Igjen, i dette tilfellet, gjorde dommeren korrekt siden frisparket ble tatt fra riktig sted.


Reservene møter Chelsea
Liverpools spennende reservelag spiller i morgen mandag mot Chelsea i sin liga. Kampen starter kl 15.05 og vil bli sendt direkte på liverpoolfc.tv for de som har e-season ticket.