Barcelona i pengekrise

Økonomiske problemer hos storklubben kan ødelegge for eventuelle kjøp av spillere som Fabregas, Torres og Mascherano.

Barcelonas nye president Sandro Rosell har blitt tvunget til å nekte for at storklubben har gått konkurs. Klubben skal ha lånt nesten £120 millioner for å betale spillernes lønninger. Økende kostnader og en nedgang i inntekter skal være problemet. I tillegg kommer det som et slag i trynet på Barcelona at Mediaproduccion SL, som eier de spanske rettighetene, søker beskyttelse mot konkurs. Det betyr at store pengesummer kan gå tapt. ”Vi har et kortvarig problem og trenger lån til å dekke våre forpliktelser, som lønninger til spillerne. Medlemmer og supportere kan uansett ta det med ro, vi har ikke gått konkurs” sier presidenten i følge mirrorfootball.co.uk.

Som følgende av pengeknipen blir det neppe noen flere store spillerkjøp fra toppklubbens side. Den nye presidenten har sagt at de ikke har noen mulighet til å betale store beløp for flere klassespillere. ”Det er ingen mulighet for at vi kommer til å betale 50-60 millioner euro for Fabregas”. Mye tyder da på at Javier Mascherano og Fernando Torres ikke reiser til Spania.


Inter fremdeles interessert

Nå som Barcelona ser ut til å være ute av kampen om Mascherano, er Inter blitt større favoritter til å sikre seg argentinerens underskrift. Den italienske klubben skal fremdeles være interessert i å hente midtbanespilleren.