Barrett forklarer Huang-situasjonen

Tony Barrett i The Times tror Fernando Torres kommer til å bli i klubben til tross for alle spekulasjonene om klubb-bytte. Huang ønsker kontroll over klubben så raskt som overhode mulig.

Tony Barrett er kjent for å være en kar med kildene i orden, etter sitt arbeid i Liverpool Echo og mange år som rød supporter. Nå skriver han for The Times, som i går kom med nyheten om at Kenny Huang ønsket å kjøpe klubben. Han forteller litt om kineseren som kan bli klubbens nye eier, og sier at Fernando Torres sin situasjon ikke er så avhengig av eierskapet i klubben som hans kollega Tony Evans sa tidligere i dag.

- Huang har blitt beskrevet som det nærmeste Kina har en supermogul. Han var den første kineseren som utdannet seg og jobbet på børsen i New York, og han prater mandarin, kantonesisk, engelsk og japansk. Han har organisert store idrettsarrangement mellom bedrifter, hvor basketball har vært hans spesialitet. Han kjøpte en basketball-liga i hjemlandet for å konkurrere med Chinese Basketball Association. Han holder stort sett en lav profil, men tror tydeligvis at Liverpools popularitet i Asia kan gjøre at forretningene hans kan vokse.

- Det neste skrittet nå er at bankene vurderer budet, og bestemmer seg for om det er et bra bud for Liverpool Football Club. Synes de det, vil de anbefale det for styret, som vil stemme for eller i mot om det skal aksepteres. Vi må vente å se hvordan dette går, og om Kenny Huang skal ta på seg gjelden og kjøpe klubben på den måten. Situasjonen er kompleks, der kontrollen over klubben blir håndtert av styret i stedenfor eierne, fordi de har feilet i å redusere den utestående gjelden på £237 millioner.

Barrett forklarer også hvorfor Huang har gått direkte til Royal Bank of Scotland, istedenfor gjennom Martin Broughton som er ansatt for å selge klubben.

- Det vi vet om Huang er at han ønsket å få dette gjort raskt. Han ønsker full kontroll før overgangsmarkedet stenger slik at Roy Hodgson kan hente de overgangsmålene han har satt seg for den nye sesongen. Med å kontakte RBS og Barclays Capital direkte, håper Huang å få fart på prosessen, som ville gått tregere dersom han hadde gått direkte til klubben.

Hicks og Gillett verdsetter klubben til £800 millioner, og enkelte kilder sier at budet fra Huang er nærmere £350 millioner. Hvordan har et slikt bud mulighet til å bli akseptert?

- RBS og Barclay Capital plasserte kontrollen på klubben på styret heller enn eierne, fordi eierne har feilet i å redusere gjelden. Dersom RBS vil anbefale budet, vil det være opp til styret å akseptere det ved avstemning. Hicks og Gillett sitter i styret, men det er et splittet styrerom. Dersom dette budet kommer så langt, er det stor sjanse for at det blir stemt for av klubben.

Barrett sier at det er det asiatiske markedet som gjør at Huang ser på Liverpool som så attraktivt.

- Klubben er kanskje nedtynget i gjeld, og med fare for å komme utenfor blant toppklubbene, men Liverpools merkevare selger fortsatt godt. Med unntak av Manchester United er det ingen annen engelsk klubb med så stor appell i østen som Liverpools. Huang sin visjon kan være at Liverpool FC skal ha potensial til å bli folkets klubb i Kina.

- Det er ikke blitt gitt noen indikasjoner (på antall pund tilgjengelig for manageren om det blir en overtakelse) på eksakte summer foreløpig, men vi vet at Huang har lyst til å investere i spillere så Liverpool holder kontakten med lagene foran i toppen av Premier League. Det vil ikke bli som i Manchester City, men det vil la Roy Hodgson få hente spillerne han har siktet seg ut til å kunne henge med i toppen.

Vil Fernando Torres sin fremtid avhenge av denne overtakelsen, var det siste spørsmålet Barrett fikk.

- Jeg er ikke så sikker på det. Torres rapporterte tilbake på trening i dag, og har fått beskjed om å utsette avgjørelsen sin om fremtiden frem til utfallet av dette budet er klart. Jeg har en følelse av at han vil bli uansett hvordan det går. Han elsker livet på Merseyside og han elsker å spille for Liverpool Football Club. Hans bekymring er at klubbens ambisjoner ikke matcher hans personlige ambisjoner. Det er bekymringer også flere andre i klubben har.

- I tillegg, så har ikke Chelsea sin interesse for spilleren vært så sterk som man hadde forventet den siste tiden. De har ikke satt Fernando i en slik posisjon at han må ta et vanskelig valg, og vi er ikke så langt i fra starten på sesongen. Så lenge vi har dagens eiere vil det alltid være spekulasjoner om Torres, men om klubben får inn en skikkelig eier vil ikke fremtiden hans være et tema, avslutter Barrett.