Barton og Nolan tilbake for Newcastle

Flere Newcastle-spillere ser ut til å riste av seg skader i tide til å bli involvert i morgendagens kamp mot Liverpool. Det gjelder blant annet viktige spillere som Joey Barton og Kevin Nolan, samt den tidligere Liverpool-spilleren Danny Guthrie.

Barton måtte stå over da Newcastle tapte 3-1 for West Bromwich sist helg, grunnet en mindre lyskeskade. Nolan blir trolig friskmeldt etter å ha stått over de to siste kampene grunnet en ankelskade. Guthrie ble båret av banen på The Hawthorns med en ankelskade, men denne er ikke så alvorlig som først antatt. Han kan således være tilbake allerede i morgen.

I tillegg er keeper Steve Harper friskmeldt etter sin skulderskade. Han spilte for Newcastles reservelag tidligere denne uken. Leon Best er også på vei tilbake, etter en ankelskade.

Definitivt ute for The Magpies er Fabricio Coloccini og Mike Williamson, som soner den siste av tre kampers karantene i morgen. I tillegg er Dan Gosling (kne), Ryan Taylor (ankel) og Hatem Ben Arfa (benbrudd) ute.

I ligasammenheng har Liverpool vunnet 22 kamper på St James' Park. Newcastle har vunnet 29 hjemmekamper mot Liverpool, mens 23 oppgjør har endt uavgjort.

Sist lagene møttes i Newcastle, i desember 2008, vant Liverpool hele 5-1. Steven Gerrard (2), Sami Hyypiä, Ryan Babel og Xabi Alonso (straffe) gjorde gjestenes mål. Dette er Liverpools største seier på Tyneside noensinne.

I Premier League har Liverpool vunnet 19 og tapt sju av de 32 kampene mot Newcastle. På disse kampene har det totalt blitt scoret 101 mål. De røde har kun klart å holde buret rent to ganger på de siste 18 besøkene på St James' Park. Dette skjedde i november 2007 og i september 2001. Liverpool har imidlertid gjort hele 12 mål selv på sine siste fire besøk på Tyneside.

Skulle Liverpool tape på St James' Park i morgen, vil det være de rødes 1200. ligatap siden klubben ble stiftet i 1892. Dersom de røde vinner i morgen, vil det være første gang man vinner tre ligakamper på rad borte mot Newcastle.

Vertene har ikke vunnet noen av sine fem siste kamper. De har spilt uavgjort hjemme mot Fulham og Chelsea i den perioden. På de siste tre kampene har «skjærene» sluppet inn hele ni mål.

Newcastles nye manager, Alan Pardew, har ingen god statistikk mot Liverpool. Som lagleder for West Ham ble det fire tap (om vi inkluderer FA-cupfinalen i 2006), mens Charlton klarte uavgjort 2-2 på Anfield i mai 2007.

Dommer på St James' Park i morgen er Lee Mason. Ingen favoritt blant Liverpool-fans. Han har ikke dømt de røde siden januar. Han har utmerket seg med å gi rødt kort til hele fire Liverpool-spillere i løpet av to kamper.