Benítez forsvarer sin statistikk

Benítez har vunnet fire trofeer på seks år i Liverpool, mens Chelsea og Manchester United har tatt 10 pokaler hver. Benítez sier han har brukt £60M netto på spillere i sin Anfield og faktisk generert £60M fra spill i Champions League.

Rafael Benítez forsvarer statikken han har i Liverpool, og påpeker at det er kun Chelsea og Manchester United som har harr mer suksess i hans tid på Anfield.
- Det er en myte at Liverpool ikke har vunnet mange trofeer, at vi har mislyktes på den måten, uttaler Rafael Benítez til Daily Mirror.

- Vel, Chelsea og Manchester United har vunnet ti trofeer på de seks årene jeg har vært i Liverpool; Arsenal, Spurs og Portsmouth ett.

- Liverpool? Fire trofeer og vi har spilt i tre finaler. Liverpool har vært konkurransedyktige.

- Må Liverpool vinne ligaen, som alle krever, hvert år?

Rafael Benítez uttrykker at han ikke har hatt så god kontroll i klubben som han ville ha ønsket.
- Har manageren all makt i England? Nei, det avhenger av budsjettet og administrerende direktører som forhandler frem kjøp av spillere.Og det avhenger av pengene du har og klokskapen du opererer med i markedet.

- Se på lønningene til spillerne på benken til Chelsea og Manchester United. Mikel, Owen, Kalou, Berbatov og Carrick kan ha £4M per år.

- Da Portsmouth tilbød Peter Crouch mer penger enn vi betalte ham og lovet ham en startplass, ble det meget vanskelig å beholde ham. Fernando Torres' ankomst betydde at han ikke kunne spille så ofte i Liverpool.

Rafael Benítez hevder også at han har generert penger for klubben.
- Noen sier at jeg har brukt £280M. Men vi har brukt £220M på spillere og generert £160M på spillersalg. Det er ekvivalent med £60M netto brukt på seks år, det vil si £10M per år.

- Trekk fra beløpet på £120M i inntekter fra Champions League-suksess og kvalifisering i den perioden. Da har vi generert £60M til klubben.

- Vi har brukt £5M på unge spillere på seks år. Arsenal brukte £15M på Theo Walcott og Aaron Ramsey alene.

Benítez fikk først kontroll over styringen på The Academy i fjor, og er ikke spesielt tilfreds med rekrutteringen fra egne rekker.
- Bare fire spillere fra Liverpools akademi - Carragher, Gerrard, Owen og Warnock - fra de seneste 13 årene i Premier League.