Benítez frykter for salg av Torres

Rafael Benítez frykter at klubben kan bli fristet til å akseptere et enormt bud på Torres. Får kanskje ikke bruke pengene av et salg av Babel til å reinvestere i spillere. Tom Hicks Jr i hardt vær.

I september sa Rafael Benítez at Torres ikke var til salgs uansett pris, men Liverpools finansielle situasjon virker å ha endret hans holdning, skriver Sunday Times. Benítez har likevel tro på at han skal beholde Torres og Steve Gerrard selv om Liverpool skulle mislykkes med å ende blant de fire beste i Premier League.

På spørsmål om et bud på for eksempel £100M på Torres automatisk ville blitt avvist sa han:
- Vi måtte ha samtaler om vi skulle ta en avgjørelse om dette.

Uttalelsene samsvarer ikke med hans svar fra i november.
- Det kommer ikke til å skje. Da slutter jeg, sa han den gang.

Det ryktes at Manchester City planlegger et bud på £75M for Torres, men for øyeblikket er det hypotetisk om spilleren kan komme til å forlate klubben der han har en kontrakt frem til 2013. Han har selv uttalt at han er lykkelig på Anfield.

Benítez er umiddelbart mer bekymret for at pengene fra et eventuelt salg av Ryan Babel må gå til å balansere klubbens regnskap istedenfor å bli brukt på nye spillere.

Refinansieringen senket Liverpools gjeld til om lag £200M pluss £37M avsatt til kostnader knyttet til planer for nytt stadionanlegg. Eierne Tom Hicks og George Gillett hadde nå håpet at gjelden skulle vært halvert ved salg av 25% andel av klubben. Jakten på investorer som er villige til å betale et slikt beløp har hittil vært nytteløst. Denne situasjonen har ført til stopp i betydningsfulle inngrep på overgangsmarkedet. Liverpool var visstnok forberedt på å selge Babel til Birmingham for £9M, men spilleren takket nei.

- Jeg er ikke sikker, svarte Benítez da han ble spurt om han får bruke pengene fra et salg av Babel.

UEFA kommer til å innføre økonomiske krav for å deltagelse i Champions League og Europa League.  I den forbindelse kommer Daily Mail med et skikkelig skremmeskudd. Tabloidavisen mener at et salg av Fernando Torres kan være eneste utvei ut av den nåværende finansielle situasjonen. UEFA er i ferd med å spikre regelverket om at en klubb ikke skal ha røde tall i regnskapet i tre påfølgende sesonger.

Hicks Jr i hardt vært
Forholdet mellom Liverpool-fans og Hicks-familien nådde et nytt lavpunkt på lørdag. Tom Hicks Jr., sønnen til deleier Tom Hicks,  beskyldes for å ha sendt en fornærmende e-post til en supporter som er bekymret for de rødes finansielle situasjon. Hicks skal ha kalt supporteren for "idiot" etter å ha mottatt en e-post med en link fra en avisartikkel om utfordringen Rafael Benítez står overfor med å holde laget konkurransedyktig til tross for en gjeld på £240M.

Like før klokken 11 norsk tid i Texas skal Hicks Jr. ha sendt en melding med teksten: "Dra til helvete. Jeg er lei av deg".

Både Ian Ayre og Philipp Nash sies å ha mottatt en kopi av e-posten sendt fra webserveren til Hicks Holding, men kilder i Liverpool FC avviser at de har mottatt meldingen.

Kilder nær Hicks Jr sier at han angrer på det inntrufne og har bedt om unnskyldning for upassende språkbruk til mottakeren av e-posten. Venner beskriver texaneren som dypt krenket av den grove misforståelsen. Hicks og andre styremedlemmer i klubber mottar jevnlig e-post fra rasende fans, men han får sannsynligvis lite sympati blant supporterne.

- Kommentaren er upassende for en direktør i Liverpool Football Club, og som sådan er Tom Hicks Jrs posisjon som direktør uholdbar, sier Paul Rice, formann i supportergruppen Spirit of Shankly til Daily Telegraph.