Benítez godt fornøyd

Benítez trekker frem Rodriguez etter 3-0 mot Sunderland. Torres' første mål høyt på listen over hans fineste scoringer. Sparte Torres og Gerrard på slutten. Tar nok 4.plassen med slikt spill.

Fernando Torres scoret to mål og Glen Johnson ett da Liverpool overbeviste og vant 3-0 mot Sunderland. De røde ligger nå fire poeng bak fjerdeplasserte Tottenham i Premier League. Rafael Benítez var imponert over spilelt til Maxi Rodriguez.
- Han er en veldig god signering for laget. Han har spilleforståelse og kan holde på ballen. Han kan spille i tre ulike posisjoner og jobbe veldig hardt. Han er veldig positiv i sin tilnærming. Jeg er meget fornøyd med ham. Han har vært god for laget, uttalte Rafael Benítez til pressen etetr kampen.

- Maxi kan utgjøre en stor forskjell. Med smarte bevegelser og måten han holder på bolder kan det hjelpe oss.

Torres nettet et nydelig mål i det tredje spilleminuttet, før han fastsatte sluttresultatet til 3-0 med sitt 20. mål for sesongen etter en time. Spissen har nå 18 mål på 19 ligakamper fra start denne sesongen. Benítez mener at det første målet var et av El Niños beste for de røde, og manageren er ikke tvil hvor viktig scoringen var.
- Den første var en av hans beste, men jeg likte også hans andre. Han var rolig. Noen ganger handler det ikke bare om en god avslutning, men også å gjøre det rette i riktig øyeblikk. Begge målene var fine.

- Hvis han kan holde seg skadefri, blir han veldig viktig. Det er viktig å ha ulike alternativer når man spiller to kamper i uken. Man kan forandre taktikk og system, men også beholde tempoet.

- Det er viktig å ha spillere som Fernando, Gerrard og Maxi tilgjengelig.

- Man må alltid forsøke å gjøre sitt beste og man forsøker alltid å spille bedre.

- I dag begynte vi i meget høyt tempo og spilte ballen bra. Vi scoret et tidlig mål, noe som alltid hjelper. Vi fortsatte å presse og skape mange sjanser.

Benítez valgte å bytte ut Torres, Kuyt og Gerrard utover i 2.omgang.
- Jeg forsøkte å beskytte spillere etter det tredje målet fordi vi må spille mot Benfica og tidlig mot Birmingham. Hvis vi kan håndtere det og unngå skader og problemer, kan man fortsette å spille på samme måte med samme taktikk.

- På dette tidspunktet er hovedsaken for oss å spille bra. Hvis vi gjør det, kan vi komme nærmere topp fire. Forhåpentligvis kan vi komme nærmere finalen i Europa League. Det er den beste veien fremover for oss.

Rafael Benítez vet at det fortsatt vil bli vanskelig å ta en topp fire-plassering.
- Jeg er sikker på at dersom vi kan fortsette å jobbe hardt og spille så bra som i dag, vil vi havne der.

- Spillerne har selvtillit. Vi spilte veldig bra fra begynnelsen og kunne ha scoret tre eller fire mål i 1.omgang.

- Som lag er vi sterkere, og det var en ideell situasjon for oss. Nå må vi fortsette å kjempe. Det er godt å se fansen fornøyd og at spillerne legger ned en slik opptreden.

Om transferplanene til sommeren hadde han kun en kort kommentar.
- Vi jobber i kulissene, forsøker å forbedre ting for fremtiden. Men nå må vi forsøke å konsentrere oss om fotball.