Benítez har møtt Rhone Group

Benítez har hatt konstruktive og posive samtaler med Rhone Group. Benítez og Christian Purslow har forklart spillerne at klubben har en lys fremtid. Hicks skal derimot ikke være villig til å selge.

Ifølge Daily Telegraph har Rafael Benítez møtt representanter for Rhone Group denne uken. Det New York-baserte selskapet ønsker å investere £100M for en eierandel på £40M. Pengene skal gå til å redusere klubbens gjeld på £237M, samt at de vil bruke ytterligere £25M på spillerforsterkninger. Samtaler med spanjolen skal ha vært konstruktive og positive.

Steven Gerrard og Fernando Torres er lite tilfreds med at Liverpool kun kjemper om en 4.plass denne sesongen. Torres mener Benítez må hente fire eller fem klassespillere.

Benítez og managing director Christian Purslow møtte seniorspillerne på onsdag for å diskutere mulige fremtidig utvikling for å overbevise dem om at det det vil bli gode tider fremover for Anfield-klubben.

Liverpools eiere trenger å finne £100M for å refinansiere gjelden med Royal Bank of Scotland i juli. Hvis de ikke klarer det, har de lite annet å gjøre enn å akseptere tilbudet fra Rhone Group eller en annen investor, og samtidig få eierandelene sine redusert.

Purslow har holdt Benítez oppdatert om interessen fra Rhone Group og andre interessenter. Purslow ville gjerne ha alle mulige bud på bordet før påske, men er nå forberedt til å vente til etter sesongen. Benítez håper at denne sesongen kun er et midlertidig tilbakeslag.

- Vi jobber i kulissene, og jeg har tro på at vi kan bevege oss videre. Jeg er ganske positiv, uttaler Rafael Benítez til Daily Express.
 
- Jeg har fire år igjen av kontrakten min, og jeg er veldig tydelig på at jeg vet vi må forandre på ting. Og vi kan gjøre det.

- Min oppgave er å presse spillerne på best mulig måte til å prestere på banen banen. Prøve å gjøre vårt beste for laget og klubben.

- I år vil jeg være positiv og ha håp for klubben. Min siste samtale med Stevie var meget positiv. Han har en stor vilje til å forbedre seg og spille godt.

- Alle kan se at det har vært en vanskelig sesong. Spillerne og staben at vet den eneste måten å endre dette på er å gjøre vårt beste på banen.

- Spillerne vet at det er svært viktig å fortsette å vinne kamper i år fordi det vil bidra til fremtiden for klubben.

- Stevie vet vi må forbedre oss på banen, og deretter vil det bli lettere å forandre på ting.

- Han kjenner mine ideer. Jeg er veldig fornøyd med hans kommentarer. Det er ganske positivt på hvordan vi kan forbedre oss.

- Det viser også hvordan han føler om seg selv og klubben. Han har vært her lenge. Han har vært en viktig spiller for oss, og han vil være viktig for oss også i fremtiden.

- Det viktigste nå er å forberede neste sesong riktig, og prøve å bli mye bedre. Det vil være mulig.  

Hicks avventer salg
Ifølge Chris Bascombe har Tom Hicks inntil videre avslått budet fra Rhone Group fordi han ikke kommer til å tjene penger på avtalen. George Gillett skal være mer villig til å redusere sin eierandel.

Christian Purslow frykter visstnok at han ikke vil kunne garantere for spillerkjøp til sommeren om Hicks og Gillett fortsatt sitter med eierskapet.

Royal Bank of Scotland setter press på eierne til å komme opp med egne midler eller selge klubben. De ønsker at Hicks følger Purslows anbefaling, og tror ikke texaneren vil kunne  lare å redusere Liverpools gjeld med £100M fra egne midler.

Andre investorer skal stå klare til å matche Rhone-gruppens bud. Andre, som for eksempel Indias Sahara Group, skal være interessert i et fullstendig oppkjøp, men står overfor de samme frustrasjonene fordi Hicks setter seg på bakbeina.

Purslow foretrekker et såkalt "equity sale" og ønsker en avgjørelse før sesongslutt. Han vet at klubben må finne en løsning før fristen i juli.

Dersom Rhone group får tilslaget, vil de også få plass i styret. Rundt £25M. Purslow mener også at et mer stabilt styre vil kunne trekke til seg ytterligere investering til et nytt stadion.