Benítez og Lucas forventer tøff kamp

Liverpool kan bli det første laget blant topp seks til å vinne på St Andrews denne sesongen. Benítez og Lucas vet at de står overfor en vanskelig kamp, men håper at Torres kan skyte laget nærmere CL.

Rafael Benítez vet at det vil bli en vanskelig oppgave å ta tre poeng mot Birmingham. "The Blues" har bare tapt to hjemmekamper denne sesongen, men Benítez vet at kun seier er godt nok i kampen mot Tottenham, Manchester City og Aston Villa om 4.plassen. Birmingham har spilt uavgjort på St Andrews mot alle de fem øverste lagene på tabellen denne sesongen. Manchester United 1-1, Chelsea 0-0, Arsenal 1-1, Tottenham 1-1 og Manchester City 0-0.

- Det vil bli veldig vanskelig, uttaler Rafael Benítez til Liverpoolfc.tv.

- De gjør det bra. Det har vært en god sesong for dem. De er et godt lag, med god lagånd og jobber godt for hverandre.

- Dere kunne se fra kampen deres mot Arsenal at de kjemper til siste slutt.

- Men vi vet ikke hva som vil skje med de andre lagene. For oss er det klart at vi må vinne to eller tre kamper, og deretter kan vi se hvilken plass vi ligger på.

- Med den erfaringen som vi har, er det bedre å analysere dette og fokusere på egne resultater.

I forrige ligakamp vant Liverpool 3-0 hjemme mot Sunderland, og det var en av de beste kampene for sesongen. Fernando Torres nettet to mål. Spissen står med 20 mål totalt i 2009/10.
- Han scorer flotte mål, og han scorer mange. Det er viktig at han fortsetter å score og er på alerten.

- Hvis han kan holde det gående, vil det være avgjørende fordi han er en trussel for motstanderen og også bra for våre øvrige spillere.

- Hvis vi kan beholde momentumet, fortsette å vise kvalitet og opprettholde samme innstilling som mot Sunderland, så tror jeg vi kan gjøre det bra.

Lucas stoler på at Fernando Torres blir mannen som sikrer Liverpool tre poeng.
- Torres scorer mange mål og forandrer kamper. Vi håper bare at han holder seg skadefri resten av sesongen, uttaler Lucas til Liverpoolfc.tv.

- Jeg tror han vil bli meget viktig. Han scorer opplagt mange mål og hjelper oss til å forsøke å komme blant de fire beste.

Liverpool ble reddet av et sent straffesparksmål fra Steven Gerrard da lagene spilte 2-2 på Anfield i november. Lucas føler de røde var uheldige som ikke vant den kampen, men tror det blir langt tøffere affære på St. Andrews mot forrige sesongs nest beste lag i The Championship.
- De gjorde det meget bra den dagen. Men jeg synes vi skapte mange sjanser, men vi klarte ikke å sette dem.

- De har mye selvtillit nå. Jeg er ikke overrasket over at de har ligget ganske høyt på tabellen fordi de har noen veldig gode spillere.

- Kanskje de har overgått forventningene litt fordi lag som vanligvis kommer opp fra Championship kjemper mot nedrykk.

- Vi vet det blir en tøff kamp, men vi må forsøke å vinne alle våre seks gjenstående kamper. Det er målet vårt.

Tottenham okkuperer den mye etterlengtede 4.plassen for øyeblikket, men Lucas mener at det også er minst to andre lag som kan ta den plassen.
 
- Jeg tror ikke det finnes en hovedrival for fjerde. Jeg tror Tottenham, City og Aston Villa kommer til å være involvert til slutten av sesongen.

- De har fortsatt kamper til gode, men vi må bare tenke på oss selv, gjøre vårt beste og se hva som skjer.

Liverpool kan også avslutte 2009/10-sesongen med finale i Europa League.
- Vi håper å spille finalen i Europa League i Hamburg etter å ha tatt fjerdeplassen i ligaen. Vi ønsker å være med i Champions League neste sesong.

- Det ville ikke være en perfekt avslutning fordi vi ønsket å gjøre det mye bedre denne sesongen, men vi har nye mål nå. Vi skal gjøre vårt beste for å nå dem.